Η πολυσέλιδη αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου, με τίτλο «Καταπολέμηση εκδηλώσεων, ρατσισμού και ξενοφοβίας» δίδει το μέτρο της αποστάσεως ορισμένων υπουργών από τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα, ενώ παραλλήλως θυμίζει την Αισώπεια ειρωνεία «των οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε»! Η εγκληματικότητα στη χώρα μας έχει λάβει ανεκτίμητες και επικίνδυνες διαστάσεις

Η πολυσέλιδη αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου, με τίτλο «Καταπολέμηση εκδηλώσεων, ρατσισμού και ξενοφοβίας» δίδει το μέτρο της αποστάσεως ορισμένων υπουργών από τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα, ενώ παραλλήλως θυμίζει την Αισώπεια ειρωνεία «των οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε»! Η εγκληματικότητα στη χώρα μας έχει λάβει ανεκτίμητες και επικίνδυνες διαστάσεις. Η αστυνομία αδυνατεί να αποτρέψει ή περιορίσει συχνά φριχτά εγκλήματα. Το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο δεν εφαρμόζει τις συνταγματικές διατάξεις για τον έλεγχο της λειτουργίας των ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

 

Και ενώ οι αρχές και αξίες, διά των οποίων επεβίωσε το ελληνικό έθνος, έχουν αποσαθρωθεί, διά της νομοθεσίας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της άφρονος προπαγάνδας των αριστερών, εμείς φιλοκαλούμε περί την διατύπωση νομοσχεδίου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Λέγεται ότι αφορμή έδωσε η εμφάνιση στη Βουλή οπλοφορούντων βουλευτών κάποιου κόμματος. Αλλά αυτό αντιμετωπίζεται διά της απαγορεύσεως της εισόδου οπλοφορούντων βουλευτών στη Βουλή. Τί σχέση έχει με τούτο, το πολυσυζητούμενο νομοσχέδιο;

 

Εύλογη είναι η αισιοδοξία των ευρισκομένων στην εξουσία. Αλλά ο απολογισμός της εφαρμογής των μνημονίων είναι απογοητευτικός. Το δημόσιο χρέος ανήλθε στα 350 δις ευρώ και στο 150% του ΑΕΠ. Παρά τις παράλογες περικοπές μισθών και συντάξεων, μέχρι του σημείου να πληγούν θανασίμως τα ηγετικά στελέχη της κοινωνίας. Ακόμη και στα ερυθρά καθεστώτα οι φορείς ορισμένων αξιωμάτων της πολιτείας είχαν αξιοπρεπείς αποδοχές και συντάξεις. Η Τρόϊκα δεν ήτο δυνατό να αξιώσει ο Ελληνας αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων να έχει αποδοχές και σύνταξη κατώτερες του Γερμανού λοχία. Ούτε οι Πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων να έχουν αποδοχές και σύνταξη κατώτερη γραμματέως δικαστηρίου. Αυτό το έπραξαν οι ημέτεροι αδαήμονες και εμπαθείς αρμόδιοι. Τα μέτρα των μνημονίων οδήγησαν τη χώρα σε βαθύτατη και ανεπανόρθωτη ύφεση, η οποία είναι αδύνατο να αναταχθεί συνεχιζομένων των περικοπών μισθών και συντάξεων και αυξανομένου του αριθμού των ανέργων.

 

Οι φορολογίες εισοδήματος και ακινήτων έχουν αυξήσει τον αριθμό των υποβαλλομένων σε αντικαταθλιπτική θεραπεία, χωρίς να έχουν περιορίσει τις αυτοκτονίες, για τις οποίες αποφεύγουν να ομιλήσουν στη Βουλή, όχι μόνο οι νομείς της εξουσίας, αλλά και οι δια παντός θεμιτού και αθεμίτου τρόπου διεκδικούντες αυτή. Με το Νόμο 3943 του 2011 ποινικοποιήθηκε αδιακρίτως και βαρύτατα η αντικειμενική αδυναμία καταβολής φόρων στην κατοχή ακίνητης περιουσίας, όπως είναι ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας, το ΕΕΤΗΔΕ, το ΕΕΤΑ και λοιποί φόροι, που βεβαιώνονται αυτομάτως χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η φοροδοτική ικανότης του υπόχρεου, όπως και η αδυναμία εκποιήσεως μέρους της περιουσίας του για την εξόφληση φορολογικών οφειλών του. Με πρόσφατη εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Εσόδων (με στοιχεία ΔΝΥΑ 1022989 ΕΣ 213/6-2-2013) δίδεται εντολή στους προϊσταμένους των ΔΟΥ να ζητούν από τους αρμοδίους εισαγγελείς την άσκηση ποινικών διώξεων και με την διαδικασία του αυτοφώρου σε όλους τους οφειλέτες άνω των 5.000 ευρώ που καθυστερούν την καταβολή τούτου άνω των 4 μηνών.

 

Εσχάτως μάλιστα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά παπαγαλάκια ομιλούν περί αναμορφώσεως των νήσων Γυάρου και Μακρονήσου, προκειμένου να εκτίονται ποινές των οφειλετών φόρων. Οι οπαδοί εκείνων που αιματοκύλησαν την Ελλάδα ονειρεύονται -φαίνεται- να φυλακίσουν τους αστούς που απέφυγαν το λεπίδι των ομοφρόνων των να αφήσουν τα οστά τους στα ξερονήσια χωρίς τις εγκαταστάσεις που είχαν εκείνοι. Αυτά τα συστήματα της εισπράξεως φόρων μοιάζουν με εκείνα των κουρσάρων των προεπαναστατικών χρόνων. Βεβαίως οι περισσότεροι Έλληνες συμπεριφέρονται ως απλοί κάτοικοι αυτής της χώρας και αποφεύγουν να δηλώσουν τα εισοδήματά τους ή δηλώνουν τόσα ολίγα, ώστε να λαμβάνουν και ενίσχυση εκ των επιδομάτων αλληλεγγύης που καταβάλλουν μισθωτοί και συνταξιούχοι. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί τους κυβερνώντες να ληστεύουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Ο λαός δεν τους επέλεξε για τις εύκολες λύσεις, αλλά για την επιβολή φορολογικής δικαιοσύνης, η οποία ήταν και εξακολουθεί να είναι ανύπαρκτη στην Ελλάδα.

 

Ο λαός για να εργασθεί, να αποδώσει και να πιστεύσει τις καλές προθέσεις της κυβερνήσεως απαιτεί έμπρακτες αποδείξεις και όχι λόγους χωρίς αντίκρυσμα. Και δεν θέλει νομοσχέδια κατά του ρατσισμού, αλλά κατά των διωκτών των Ελλήνων και του Ελληνισμού!

(από την εφημερίδα "ΕΣΤΙΑ")