Δημόσια συζήτηση με τον Guy Verhofstadt, τέως Πρωθυπουργό του Βελγίου και Πρόεδρο της Ομάδας της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έλαβε χώρα την Παρασκευή, ,24 Μαϊου, στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

Δημόσια συζήτηση με τον Guy Verhofstadt, τέως Πρωθυπουργό του Βελγίου και Πρόεδρο της Ομάδας της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έλαβε χώρα την Παρασκευή, ,24 Μαϊου, στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Με αφορμή το βιβλίο του "Ξύπνα Ευρώπη! Ένα μανιφέστο για μία άλλη Ευρώπη", που έχει συγγράψει από κοινού με τον Daniel Cohn-Bendit, Συμπρόεδρο της Ομάδας των Πρασίνων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Guy Verhofstadt μίλησε για την κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την αύξηση του ευρωσκεπτικισμού, το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, καθώς και για την πρότασή του για μια "μεταεθνική" Ευρώπη.

Κατά τον Guy Verhofstadt, τους δύο συγγραφείς από διαφορετικά κόμματα ένωσε στην κοινή αυτή προσπάθεια ο θυμός για την αδυναμία της Ευρώπης να ενωθεί για να αντιμετωπίσει την κρίση και να προσφέρει προοπτική στους πολίτες της. Υποστήριξε πως νομισματική χωρίς πολιτική και δημοσιονομική ένωση είναι αδύνατη. Προς την κατεύθυνση αυτή το βιβλίο παρουσιάζει μια πρόταση για ομοσπονδιακή Ευρώπη με ισχυρότερη διακυβέρνηση.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας. Χαιρετισμό και εισαγωγικές παρατηρήσεις απηύθυνε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο συγγραφέας Ηλίας Ευθυμιόπουλος.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι ευρωβουλευτές Θεόδωρος Σκυλακάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος και Συλβάνα Ράπτη, βουλευτές και πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ξένοι ανταποκριτές, καθώς και εκπρόσωποι οργανώσεων νέων και κοινωνικών φορέων.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την εκδήλωση στο Κανάλι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα: www.ustream.tv/channel/europarlgr