Η διοίκηση του βουλγαρικού πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντούι ανακοίνωσε σήμερα την επαναλειτουργία ενός αντιδραστήρα ισχύος 1.000 μεγαβάτ, ο οποίος επανασυνδέθηκε με το εθνικό δίκτυο έπειτα από την επισκευή βλάβης που προκάλεσε το κλείσιμο της μονάδας επί επτάωρο τη νύκτα. Η μονάδα 6 επαναλειτούργησε στις 08.58 (τοπική και ώρα Ελλάδος) έπειτα από την ολοκλήρωση εργασιών επισκευής στο μη πυρηνικό τμήμα του αντιδραστήρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση
Η διοίκηση του βουλγαρικού πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντούι ανακοίνωσε σήμερα την επαναλειτουργία ενός αντιδραστήρα ισχύος 1.000 μεγαβάτ, ο οποίος επανασυνδέθηκε με το εθνικό δίκτυο έπειτα από την επισκευή βλάβης που προκάλεσε το κλείσιμο της μονάδας επί επτάωρο τη νύκτα.

Η μονάδα 6 επαναλειτούργησε στις 08.58 (τοπική και ώρα Ελλάδος) έπειτα από την ολοκλήρωση εργασιών επισκευής στο μη πυρηνικό τμήμα του αντιδραστήρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η προσωρινή διακοπή λειτουργίας της μονάδας οφείλεται σε δυσλειτουργία συνδέσμου με τον ανιχνευτή πίεσης στο μηχανοστάσιο της μονάδας, από την οποία δεν προήλθε κίνδυνος πυρηνικής μόλυνσης.

Το 36% της ηλεκτρικής ενέργειας της Βουλγαρίας προέρχεται από τον σταθμό του Κοζλοντούι, στον οποίο λειτουργούν δύο αντιδραστήρες ισχύος 1.000 μεγαβάτ σοβιετικής κατασκευής.

Η Βουλγαρία έχει κλείσει τέσσερις παλαιότερους αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού τα τελευταία χρόνια κατόπιν συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση εξαιτίας των ανησυχιών για την ασφάλειά τους που εξέφρασαν οι Βρυξέλλες.