Στην καταβολή 37,5 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στην καταβολή της δεύτερης δόσης του επιδόματος θέρμανσης θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με τον κ. Χάρη Θεοχάρη, η δεύτερη καταβολή του πετρελαίου θέρμανσης βρίσκεται σε διαδικασία επεξεργασίας και η τελική πληρωμή θα ανέρχεται σε 37,5 εκατ. ευρώ
Στην καταβολή 37,5 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στην καταβολή της δεύτερης δόσης του επιδόματος θέρμανσης θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με τον κ. Χάρη Θεοχάρη, η δεύτερη καταβολή του πετρελαίου θέρμανσης βρίσκεται σε διαδικασία επεξεργασίας και η τελική πληρωμή θα ανέρχεται σε 37,5 εκατ. ευρώ.

Μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευτεί 22 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή του επιδόματος και με τη δεύτερη καταβολή το συνολικό ποσό θα διαμορφωθεί στα 59,5 εκατ. ευρώ.

Η υπηρεσία για τη διαδικασία του επιδόματος θέρμανσης παραμένει διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr, με την επιλογή του σημείου «Υποβολή αίτησης επιδόματος θέρμανσης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων μέσω του Taxinet εξελίσσεται ικανοποιητικά και ο αριθμός των εγκεκριμένων αιτήσεων εξασφάλισης επιδόματος θέρμανσης ανέρχεται σε 520.000 επί συνόλου 600.000 που υποβλήθηκαν.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει προϋπολογίσει πως το επίδομα θέρμανσης το 2013 θα ανέλθει σε 170 εκατ. ευρώ, ποσό που θα διευρυνθεί σε 190 εκατ. ευρώ το 2014, και στα 210 εκατ. ευρώ ετησίως από το 2015 και μετά.