Την αισιοδοξία του ότι οι τιμές αργού θα μείνουν σταθερές το επόμενο έτος μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ νωρίτερα αυτό το μήνα να κρατήσει αμετάβλητο το πλαφόν της παραγωγής, εξέφρασε προχθές, Σάββατο, ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Ali al-Naimi. «Το πλαφόν έμεινε αμετάβλητο καθώς η κατάσταση στην αγορά είναι σταθερή και οι τιμές είναι κατάλληλες για όλους», δήλωσε ο Naimi μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο στη Ντόχα

Την αισιοδοξία του ότι οι τιμές αργού θα μείνουν σταθερές το επόμενο έτος μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ νωρίτερα αυτό το μήνα να κρατήσει αμετάβλητο το πλαφόν της παραγωγής, εξέφρασε προχθές, Σάββατο, ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Ali al-Naimi.

 

«Το πλαφόν έμεινε αμετάβλητο καθώς η κατάσταση στην αγορά είναι σταθερή και οι τιμές είναι κατάλληλες για όλους», δήλωσε ο Naimi μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο στη Ντόχα. «Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον, καθώς βλέπω ότι η σταθερότητα της πετρελαϊκής αγοράς θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος».

Ορισμένα στελέχη του ΟΠΕΚ έχουν εκφράσει διαφωνίες για την απόφαση να μείνει αμετάβλητο το πλαφόν, σημειώνοντας ότι ο Οργανισμός θα πρέπει να μειώσει την παραγωγή του σε περίπτωση που η παγκόσμια παραγωγή ενισχυθεί σημαντικά, απειλώντας να αποδυναμώσει τις τιμές.

Αξιωματούχοι σημειώνουν ωστόσο ότι η Σαουδική Αραβία δεν θα προχωρήσει μονομερώς σε μείωση της παραγωγής της.