«Παράθυρο» για μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης άφησε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας. Αφού συνέστησε υπομονή στους πολίτες, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι, αν και δεν μπορούν να υπάρξουν γενικευμένες μειώσεις φόρων, θα γίνει προσπάθεια μείωσης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης εφόσον καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριο στο ναυτιλιακό καύσιμο
«Παράθυρο» για μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης άφησε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας. Αφού  συνέστησε υπομονή στους πολίτες, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι, αν και δεν μπορούν να υπάρξουν γενικευμένες μειώσεις φόρων, θα γίνει προσπάθεια μείωσης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης εφόσον καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριο στο ναυτιλιακό καύσιμο. 

Πρόσθεσε, επίσης, ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να διατηρηθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και τα επόμενα χρόνια ενώ για το θέμα της μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει καθώς από την κυβέρνηση έχουν προταθεί ισοδύναμα μέτρα. Μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της εφάπαξ μείωσης των εργοδοτικών εισφορών, που υπολογίζεται ότι θα έχει κόστος 400 - 500 εκατ. ευρώ.