Η Gazprom έχει ξεκινήσει τις παραδόσεις ποσοτήτων φυσικού αερίου στο Αζερμπαϊτζάν από τις 20 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου. Η μέση ημερήσια ροή των παραδόσεων ανέρχεται σε 6 bcm αερίου, ενώ οι παραδόσεις διεξάγονται σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας αγοραπωλησίας που έκλεισε τον Σεπτέμβριο ανάμεσα στις δύο χώρες

Η Gazprom έχει ξεκινήσει τις παραδόσεις ποσοτήτων φυσικού αερίου στο Αζερμπαϊτζάν από τις 20 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου.

Η μέση ημερήσια ροή των παραδόσεων ανέρχεται σε 6 bcm αερίου, ενώ οι παραδόσεις διεξάγονται σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας αγοραπωλησίας που έκλεισε τον Σεπτέμβριο ανάμεσα στις δύο χώρες με πενταετή ισχύ και με την επιλογή της ανανέωσης. Το συμβόλαιο προβλέπει την παροχή έως και 2 bcm φυσικού αερίου ετησίως στο Αζερμπαϊτζάν.

Οι εισαγωγές ρωσικού αερίου θα συμβάλουν στην κάλυψη των επιπλέον αναγκών της χώρας που προκαλούν η οικονομική μεγέθυνση και η αυξημένη οικιακή κατανάλωση.