Ιράν: Ευρωπαϊκές και Κινεζικές Εταιρείες Αναζητούν Συμφωνίες για το Φυσικό Αέριο

Ιράν: Ευρωπαϊκές και Κινεζικές Εταιρείες Αναζητούν Συμφωνίες για το Φυσικό Αέριο
energia.gr
Τρι, 17 Νοεμβρίου 2015 - 08:55
Εταιρείες του ενεργειακού τομέα από την Κίνα και την Ευρώπη βρίσκονται σε συζητήσεις με την National Iranian Gas Company (NIGS) για συμφωνίες στο φυσικό αέριο, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας

 Εταιρείες του ενεργειακού τομέα από την Κίνα και την Ευρώπη βρίσκονται σε συζητήσεις με την National Iranian Gas Company (NIGS) για συμφωνίες στο φυσικό αέριο, όπως δήλωσε την Δευτέρα ο επικεφαλής της εταιρείας, Hamid-Reza Araqi.

«Κινεζικές εταιρείες διαπραγματεύονται για σχέδια παράδοσης φυσικού αερίου στο Ιράν, προσφέροντας τεχνικές υπηρεσίες», σημείωσε.

«Η μεταφορά τεχνογνωσίας και κεφαλαίων στον ιρανικό τομέα φυσικού αερίου είναι μεταξύ των κορυφαίων προτεραιοτήτων της NIGS στις συζητήσεις της με ξένες εταιρείες», προσέθεσε.

Μέχρι σήμερα, αξιωματούχοι και εμπορικές αποστολές από τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, την Κίνα, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ισπανία, την Πολωνία, τη Δανία και την Ρωσία, έχουν επισκεφθεί την Τεχεράνη, στο πλαίσιο της προσπάθειας να ενισχύουν τις οικονομικές σχέσεις με την χώρα και να επενδύσουν στους κλάδους πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Τον περασμένο Απρίλιο, η κινεζική China National Petroleum Corporation (CNPC) συμφώνησε στη χρηματοδότηση κατά 85% του κόστους κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Ιράν - Πακιστάν, μέσω του οποίου μελλοντικά θα μπορεί να τροφοδοτήσει και τις δυτικές περιοχές της κινεζικής επικράτειας.