Απομακρύνεται από τον λιθάνθρακα και στρέφεται προς την πυρηνική ενέργεια και το φυσικό αέριο για την ηλεκτροπαραγωγή η Βρετανία, με στόχο να περιορίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να ελαττώσει τα κόστη των καταναλωτών

Απομακρύνεται από τον λιθάνθρακα και στρέφεται προς την πυρηνική ενέργεια και το φυσικό αέριο για την ηλεκτροπαραγωγή η Βρετανία, με στόχο να περιορίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να ελαττώσει τα κόστη των καταναλωτών.

«Μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, είναι επιτακτική ανάγκη να οικοδομήσουμε νέους σταθμούς ενέργειας με αέριο. Υπάρχουν σχέδια για μια σειρά σταθμών πυρηνικής ενέργειας (...) Αυτή η τεράστια επένδυση θα μπορούσε να δώσει μέχρι και 30% της ηλεκτρικής ενέργειας χαμηλών εκπομπών, που πιθανότατα θα χρειαστούμε μέσα στη δεκαετία του 2030», θα αναφέρει σήμερα σε ομιλία της η Βρετανίδα υπουργός Ενέργειας Amber Rudd, μεταδίδει το Bloomberg, βάσει των σχολίων που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο της.

Ανάμεσα στα άλλα, η Rudd πρόκειται να τονίσει ότι το αέριο και τα πυρηνικά βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο της μελλοντικής στρατηγικής της χώρας για εξασφάλιση ενέργειας. Όπως θα επισημάνει, και οι δύο αυτές μορφές ενέργειας είναι απαραίτητες για την αντικατάσταση των παλιών μονάδων που τροφοδοτούνται με άνθρακα.