Πλάνες και Ιδεοληψίες Τέλος...

Kάθε μέρα που περνά γίνεται όλο και πιο αισθητή η κατάρρευση των ψευδαισθήσεων οι οποίες καλλιεργήθηκαν τα τελευταία χρόνια με την καθοριστική συμβολή των στελεχών της σημερινής κυβέρνησης. Οι ανέξοδες υποσχέσεις προς όλους, ή ισοπεδωτική άρνηση για κάθε μεταρρύθμιση ,η δήθεν σκληρή διαπραγματευτική τακτική πληρώνονται τώρα πολύ ακριβά αφού αποδεικνύεται περίτρανα η έλλειψη κάθε προετοιμασίας, κάθε εναλλακτικού σχεδίου. Το βλέπουμε και το ζούμε με το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ,όπου η εμμονή στην καθολική προστασία αποδείχθηκε ανέφικτη. Το διαπιστώνουμε με τη διαρκή επιβολή φόρων επί δικαίων και αδίκων ,αφού η περιβόητη μάχη κατά της φοροδιαφυγής καρκινοβατεί μονίμως και διαχρονικά
energia.gr
Πεμ, 19 Νοεμβρίου 2015 - 11:43
Kάθε μέρα που περνά γίνεται όλο και πιο αισθητή η κατάρρευση των ψευδαισθήσεων οι οποίες καλλιεργήθηκαν τα τελευταία χρόνια με την καθοριστική συμβολή των στελεχών της σημερινής κυβέρνησης. Οι ανέξοδες υποσχέσεις προς όλους, ή ισοπεδωτική άρνηση για  κάθε μεταρρύθμιση ,η δήθεν σκληρή διαπραγματευτική τακτική πληρώνονται τώρα πολύ ακριβά αφού αποδεικνύεται περίτρανα η έλλειψη κάθε προετοιμασίας, κάθε εναλλακτικού σχεδίου.

Το βλέπουμε και το ζούμε με το θέμα των πλειστηριασμών  πρώτης κατοικίας ,όπου η εμμονή στην καθολική προστασία αποδείχθηκε ανέφικτη. Το διαπιστώνουμε  με τη διαρκή επιβολή φόρων επί δικαίων και αδίκων ,αφού η περιβόητη μάχη  κατά της φοροδιαφυγής καρκινοβατεί μονίμως και διαχρονικά.Το παρακολουθούμε με  την ιστορία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ,όπου βλέπουμε να αλλάζουν ουσιαστικά χέρια περνώντας στον έλεγχο ξένων για ελάχιστα χρήματα, ενώ παράλληλα υποβαθμίζεται και η ως τώρα συμμετοχή του δημοσίου, δηλαδή των φορολογουμένων.Θα ξαναδούμε πιθανότατα το ίδιο έργο της  ακύρωσης των υποσχέσεων σε λίγες μέρες με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και πάει λέγοντας...

Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και μαζί μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια που θα κληθούν να τα πληρώσουν οι έλληνες πολίτες γιατί κάποιοι ήθελαν να  δοκιμάσουν στην πλάτη μας τις ιδεοληψίες τους.Με αποτέλεσμα  ακόμα και αυτοί που πίστεψαν τις εύκολες υποσχέσεις να αρχίσουν τώρα να εξεγείρονται ,όπως είδαμε στη χθεσινή διαδήλωση των αγροτών.

Η αμείλικτη πραγματικότητα διαψεύδει καθημερινά  και όσες  ιδεοληψίες  και ψευδαισθήσεις  έχουν απομείνει.Έίναι καιρός λοιπόν καθώς το διεθνές κλίμα βαραίνει και η δική μας αβεβαιότητα επιτείνεται από την ευρωπαϊκή ανασφάλεια  να συνέλθουν και να ανασκουμπωθούν στην κυβέρνηση.Να αφήσουν επιτέλους στην άκρη τα ριζοσπαστικά ιδεολογήματα και τις πολιτικές ίντριγκες και να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, της κοινωνίας και της οικονομίας. Χωρίς παρωπίδες, ηγεμονισμούς και δήθεν σεναριολογίες υπονόμευσης.

(tovima.gr, 19/11/2015)