Παράνομα πρατήρια πετρελαιοειδών καταγγέλλει ο Γενικός Ελεγκτής της Οδυσσέας Μιχαηλίδης στην ετήσια έκθεσή του για το 2014. Σύμφωνα με στοιχεία που είχε στη διάθεσή της η Υπηρεσία, τα οποία παραχώρησαν οι Δήμοι, στα όρια 30 Δήμων λειτουργούσαν στις 31.12.2014 συνολικά 203 πρατήρια πετρελαιοειδών, από τα οποία τα 53 λειτουργούσαν χωρίς να έχουν εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας

Παράνομα πρατήρια πετρελαιοειδών καταγγέλλει ο Γενικός Ελεγκτής της Οδυσσέας Μιχαηλίδης στην ετήσια έκθεσή του για το 2014.

 

Σύμφωνα με στοιχεία που είχε στη διάθεσή της η Υπηρεσία, τα οποία παραχώρησαν οι Δήμοι, στα όρια 30 Δήμων λειτουργούσαν στις 31.12.2014 συνολικά 203 πρατήρια πετρελαιοειδών, από τα οποία τα 53 λειτουργούσαν χωρίς να έχουν εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας, όπως προνοείται στο άρθρο 4(1) του περί Ρυθμίσεως Πρατηρίων Πετρελαιοειδών Νόμου, καθότι δεν πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία.

 

Σημειώνεται ότι για άλλα 14 πρατήρια εκδόθηκε αντικανονικά άδεια λειτουργίας, χωρίς να πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις της σχετικής νομοθεσίας.

 

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, παρατηρήθηκε ότι εναντίον των ιδιοκτητών των πρατηρίων πετρελαιοειδών δεν λαμβάνονται πάντοτε μέτρα, ενώ σύμφωνα με επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ημερ. 5.3.2007, προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, η λειτουργία πρατηρίων πετρελαιοειδών, χωρίς την εξασφάλιση άδειας λειτουργίας, συνιστά, με βάση το άρθρο 11 του περί Ρυθμίσεως Πρατηρίων Πετρελαιοειδών Νόμου, ποινικό αδίκημα και υποδεικνύεται όπως οι περιπτώσεις αυτές καταγγελθούν στην Αστυνομία.

(της Νατάσας Ευριπίδου, sigmalive.com, 08/12/2015)