Την Τετάρτη αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή στο Taxisnet για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, όπως διαβεβαίωσε η Διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, Σοφία Σεχπερίδου. Φέτος, το επίδομα θα είναι μειωμένο, ενώ δεν θα υπάρχει προκαταβολή για την προμήθεια του πετρελαίου

Την Τετάρτη αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή στο Taxisnet για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, όπως διαβεβαίωσε η Διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, Σοφία Σεχπερίδου. Φέτος, το επίδομα θα είναι μειωμένο, ενώ δεν θα υπάρχει προκαταβολή για την προμήθεια του πετρελαίου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κυρία Σεχπερίδου είπε ότι όσοι κάνουν αίτηση μέχρι 31 Δεκεμβρίου και διασταυρωθούν τα τιμολόγια θα πληρωθούν στις 2 Φεβρουαρίου, ενώ η δεύτερη πληρωμή θα γίνει τον Ιούνιο. Υπενθυμίζεται ότι, η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών με τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης υπογράφηκε  την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, για αιτήσεις που υποβάλλονται έως 31 Δεκεμβρίου 2015 και σε περίπτωση πολυκατοικίας, εφόσον έχει γίνει η ενεργοποίηση πληρωμής, το ποσό επιδόματος θέρμανσης καταβάλλεται έως 2 Φεβρουαρίου 2016. Για αιτήσεις που υποβάλλονται κατά το χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 30 Μαΐου 2016 το ποσό επιδόματος θέρμανσης καταβάλλεται έως 30 Ιουνίου 2016.

Η φετινή απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης προβλέπει αυστηρότερα κριτήρια για τους δικαιούχους, με το επίδομα που θα δοθεί να υπολογίζεται στα 0,25 ευρώ για κάθε λίτρο κατανάλωσης του δικαιούμενου ορίου ανώτατης κατανάλωσης.

Παράλληλα, φέτος δεν θα υπάρξει προκαταβολή για την προμήθεια πετρελαίου, ενώ η ποσότητα που μπορούν να αγοράσουν οι δικαιούχοι είναι μειωμένη κατά 20%.