Η νορβηγική κυβέρνηση εκτιμά ότι η εγχώρια παραγωγή πετρελαίου θα είναι μειωμένη φέτος έναντι της περασμένης χρονιάς, όπως δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Πετρελαίου και Ενέργειας της χώρας

Η νορβηγική κυβέρνηση εκτιμά ότι η εγχώρια παραγωγή πετρελαίου θα είναι μειωμένη φέτος έναντι της περασμένης χρονιάς, όπως δήλωσε στο TASS το στέλεχος του υπουργείου Πετρελαίου και Ενέργειας της χώρας, Ella Ege Bye Morland.

Όπως ανέφερε το στέλεχος του αρμόδιου τμήματος του υπουργείου για τα ΜΜΕ και τις δημόσιες σχέσεις, η Νορβηγία δεν έχει συμμετάσχει στις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας, της Ρωσίας, του Κατάρ και της Βενεζουέλας για «πάγωμα» της παραγωγής.

«Η νορβηγική παραγωγή πετρελαίου αναμένεται να είναι χαμηλότερη το 2016, σε σχέση με πέρυσι» προσέθεσε. 

Η νορβηγική κυβέρνηση εκτιμά ότι στάση της χώρας στο θέμα της παραγωγής πετρελαίου δεν έχει κάποια σημαντική επίπτωση στην αγορά. Το 2015, η παραγωγή στα υπεράκτια πεδία διαμορφώθηκε λίγο πάνω από τα 570 εκατ. βαρέλια, ποσότητα που δεν μπορεί να συγκριθεί με την παραγωγή της Ρωσίας (4 δις) και της Σαουδικής Αραβίας (3,7 δις).

Σύμφωνα με την Norwegian Petroleum Directorate (NPD), η παραγωγή ανήλθε σε 571,1 εκατ. βαρέλια, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,6% έναντι του 2014.

Οι ειδικοί της NPD believe πιστεύουν ότι το πέρυσι η παραγωγή πετρελαίου ανήλθε στο υψηλότερο δυνατό σημείο και ότι τα επόμενα χρόνια, τουλάχιστον ως το 2019, θα ακολουθήσει πτωτική πορεία.