Τα θετικά σχόλια της ιρανικής κυβέρνησης για τη συμφωνία Σαουδικής Αραβίας - Ρωσίας να «παγώσουν» την παραγωγή τους στα επίπεδα του Ιανουαρίου, έδωσαν ανοδική ώθηση στις τιμές του πετρελαίου, ωστόσο οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η συμφωνία κατά πάσα πιθανότητα δεν θα οδηγήσει σε μείωση της υπερπροσφοράς αργού στις αγορές, ενώ την ίδια ώρα η Τεχεράνη δεν δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο

Τα θετικά σχόλια της ιρανικής κυβέρνησης για τη συμφωνία Σαουδικής Αραβίας - Ρωσίας να «παγώσουν» την παραγωγή τους στα επίπεδα του Ιανουαρίου, έδωσαν ανοδική ώθηση στις τιμές του πετρελαίου, ωστόσο οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η συμφωνία  κατά πάσα πιθανότητα δεν θα οδηγήσει σε μείωση της υπερπροσφοράς αργού στις αγορές, ενώ την ίδια ώρα η Τεχεράνη δεν δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Η τιμή του Μπρεντ ενισχύεται σήμερα κατά 42 σεντς στα 34,92 δολάρια/βαρέλι, ενώ χθες έκλεισε με κέρδη 7,2%. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, σκαρφάλωσε μέχρι τα 34,99 δολάρια.

Το αμερικανικό αργό (WTI) σημειώνει άνοδο 50 σεντς στα 31,16 δολάρια, ενώ χθες κατάγραψε κέρδη της τάξεως του 5,6%. 

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα θα συνεχίσει να υπάρχει έντονη μεταβλητότητα των τιμών, καθώς η αποκατάσταση της ισορροπίας προσφοράς - ζήτησης δεν είναι ακόμα ορατή στον ορίζοντα, βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον. 

Στήριξη στις τιμές έδωσαν και τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη το American Petroleum Institute ότι τα αμερικανικά εμπορικά αποθέματα αργού μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 3,3 εκατομμύρια σε 499,1 εκατ. βαρέλια.

Για ασφαλέστερα συμπεράσματα σχετικά με τα αποθέματα στις ΗΠΑ, η αγορά αναμένει τα στοιχεία που θα ανακοινώσει αργότερα σήμερα η Υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ).