Έλαβε η Eni την έγκριση από το αιγυπτιακό κράτος για την ανάπτυξη του γιγαντιαίου υπεράκτιου κοιτάσματος φυσικού αερίου Ζορ στα ανοικτά του Δέλτα του Νείλου. Ειδικότερα, το Υπουργείου Πετρελαίου και Μεταλλευμάτων της Αιγύπτου ενέκρινε την ανάθεση στην ιταλική εταιρεία υδρογονανθράκων, εκ μέρους της EGAS, της κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου της χώρας, της άδειας ανάπτυξης του Ζορ, μετά από τον καθορισμό του συμβατικού πλαισίου

Έλαβε η Eni την έγκριση από το αιγυπτιακό κράτος για την ανάπτυξη του γιγαντιαίου υπεράκτιου κοιτάσματος φυσικού αερίου Ζορ στα ανοικτά του Δέλτα του Νείλου.

Ειδικότερα, το Υπουργείου Πετρελαίου και Μεταλλευμάτων της Αιγύπτου ενέκρινε την ανάθεση στην ιταλική εταιρεία υδρογονανθράκων, εκ μέρους της EGAS, της κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου της χώρας, της άδειας ανάπτυξης του Ζορ, μετά από τον καθορισμό του συμβατικού πλαισίου.

Το σχέδιο ανάπτυξης του Ζορ προβλέπει την έναρξη των εργασιών στο τέλος του 2017, μόλις 2 χρόνια μετά την ανακάλυψη του κοιτάσματος, με προοδευτική αύξηση του ρυθμού των ερευνών, ως το 2019, οπότε η παραγωγή προβλέπεται να φτάσει τα 75 εκατ. κυβ. μέτρα αερίου ημερησίως, ήτοι περί τα 500 χιλ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Ζορ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις κοιτάσματος με φυσικό αέριο στη Μεσόγειο και υπολογίζεται ότι συνολικά διαθέτει περί τα 5,5 δισ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου.