Περισσότερα από 26 GW ισχύος από ΑΠΕ και φυσικό αέριο θα προστεθούν φέτος στο σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ

Περισσότερα από 26 GW ισχύος από ΑΠΕ και φυσικό αέριο θα προστεθούν φέτος στο σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.

Όπως προκύπτει από τις εκτιμήσεις της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας, τα 9,5 GW θα προέλθουν από την ηλιακή ενέργεια, τα 8 από το φυσικό αέριο και τα 6,8 από τα αιολικά πάρκα.

Εάν επιβεβαιωθούν αυτές οι εκτιμήσεις, τότε η φετινή χρονιά στην οποία η νέα ισχύς από ηλιακή ενέργεια θα ξεπεράσει τη νέα ισχύ από οποιαδήποτε άλλη μορφή ενέργειας. 

Το 2015, η νέα ισχύς που προστέθηκε στο σύστημα από ηλιακή ενέργειας ανήλθε σε 3,1 GW. Τα υψηλότερα ποσοστά διαθέτουν οι Πολιτείες της Καλιφόρνια (3,9 GW), της Βόρειας Καρολίνα (1,1), της Νεβάδα (0,9 GW), του Τέξας (0,7) και της Τζόρτια (0,7 GW).

Σε ό,τι αφορά τη νέα ισχύ από μονάδες φυσικού αερίου είναι η υψηλότερη των 20 τελευταίων ετών. Τα πέντε τελευταία έτη ο μέσος όρος της νέας ισχύος από ΦΑ είναι 7,8 GW.