Η αιχμή του δόρατος των επενδύσεων της Total στον τομέα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι η εταιρεία μπαταριών Saft Groupe, την οποία εξαγόρασε έναντι 950 εκατ. ευρώ
Τη συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας μπαταριών Saft Group, έναντι 950 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα η Total.

Το τίμημα ανήλθε 36,50 ευρώ/μετοχή ή 38,3% υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος της μετοχής την περασμένη Παρασκευή.

Η Saft θα γίνει «η αιχμή του δόρατος της Total στην αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε ο επικεφαλής του γαλλικού πετρελαϊκού κολοσσού, Πατρίκ Πουαγιέν. Η εξαγορά επιτρέπει στην Total να επιταχύνει την επέκταση της στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η οποία ξεκίνησε το 2011 με την εξαγορά της εταιρείας κατασκευής φωτοβολταϊκών πάνελ SunPower.

Η αγορά αποθήκευσης ενέργειας αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, καθώς επιχειρήσεις και κυβερνήσεις προσπαθούν να ενσωματώσουν στο δίκτυο τη διαλείπουσα παραγωγή από τα ηλιακά και αιολικά πάρκα, ώστε να μετατραπούν σε μία σταθερή πηγή προμήθειας ηλεκτρισμού. 

Η Total, που έχει δεσμευτεί να επενδύσει κεφάλαια 500 εκατ. ευρώ ετησίως στις ΑΠΕ, είναι μία από τις μεγάλες εταιρείες του τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου που επενδύσουν στις ΑΠΕ, καθώς διεθνώς οι περισσότερες χώρες προσπαθούν να καλύψουν την αυξημένη ενεργειακή ζήτηση με πιο καθαρά καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια.

Η Saft σχεδιάζει και κατασκευάζει μπαταρίες νικελίου και λιθίου για τομείς όπως, μεταξύ άλλων, οι μεταφορές, καθώς και τα ηλεκτρονικά για πολιτικούς και στρατιωτικούς σκοπούς.