Πρόθυμο το Ισραήλ να Μειώσει τις Αξιώσεις του Προς την Αίγυπτο για Αποζημίωση στο Φυσικό Αέριο

Πρόθυμο το Ισραήλ να Μειώσει τις Αξιώσεις του Προς την Αίγυπτο για Αποζημίωση στο Φυσικό Αέριο
energia.gr
Πεμ, 19 Μαΐου 2016 - 16:01
Πρόθυμη να μειώσει στο μισό τις αξιώσεις της φέρεται η κυβέρνηση του Ισραήλ όσον αφορά την αποζημίωση 1,73 δις. δολαρίων από την Αίγυπτο, την οποία είχε επιδικάσει διεθνές διαιτητικό δικαστήριο λόγω της διακοπής των εξαγωγών αερίου παλαιότερα

Πρόθυμη να μειώσει στο μισό τις αξιώσεις της φέρεται η κυβέρνηση του Ισραήλ όσον αφορά την αποζημίωση 1,73 δις. δολαρίων από την Αίγυπτο, την οποία είχε επιδικάσει διεθνές διαιτητικό δικαστήριο λόγω της διακοπής των εξαγωγών αερίου παλαιότερα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το Ισραήλ θα προχωρήσει στην κίνηση με στόχο να διευκολυνθούν οι εξαγωγές αερίου από τα ισραηλινά κοιτάσματα, όπως το Λεβιάθαν, στο μέλλον. Καθώς η Αίγυπτος διαθέτει δύο σταθμούς υγροποίησης φυσικού αερίου, αποτελεί μια από τις βασικές χώρες μέσω της οποίας μπορεί να εξαχθεί το ισραηλινό αέριο, εξ ου και η ανάγκη διευθέτησης της συγκεκριμένης οικονομικής διαφοράς.

Τέλος, σημειώνεται ότι όσα χρήματα πληρώσει τελικά η Αίγυπτος, θα δοθούν στον Ισραηλινό επιχειρηματία Γιόσι Μαϊμάν, η εταιρεία του οποίου διαχειρίζεται τον αγωγό που ενώνει τις δύο χώρες.