Το θετικό κλίμα που επικράτησε χθες στη Σύνοδο του ΟΠΕΚ ενισχύσει τις προβλέψεις για περαιτέρω άνοδο των τιμών του αργού μέσα στο καλοκαίρι. Η τυχόν υποχώρηση του δολαρίου θα είναι ένας ακόμη παράγοντας στήριξης των τιμών
Το θετικό κλίμα που επικράτησε χθες στη Σύνοδο του ΟΠΕΚ ενισχύσει τις προβλέψεις για περαιτέρω άνοδο των τιμών του αργού μέσα στο καλοκαίρι. 

Η τυχόν υποχώρηση του δολαρίου θα είναι ένας ακόμη παράγοντας στήριξης των τιμών, επισημαίνεται.

Σήμερα, οι τιμές του αργού κινούνται πτωτικά, κάτω από το όριο των 50 δολαρίων/βαρέλι, χωρίς πάντως αυτό το γεγονός να αλλάζει την τάση στην αγορά.

Το Μπρεντ υποχωρεί κατά 20 σεντς στα 49,80 δολάρια. Αυτή η εβδομάδα είναι η τέταρτη συνεχόμενη με θετικό πρόσημο και από τα χαμηλά του Ιανουαρίου η τιμή έχει σχεδόν διπλασιαστεί.

Το αμερικανικό αργό (WTI) σημειώνει πτώση 30 σεντς στα 48,87 δολάρια.

«Η συνάντηση απομάκρυνε μία σημαντική πηγή ανησυχίας και το πτωτικό ρίσκο από την αγορά, καθώς η Σαουδική Αραβία κατέστησε σαφές ότι δεν έχει πρόθεση να "πνίξει" την αγορά με πετρέλαιο ως ένα μέσο για να πλήξει οικονομικά το Ιράν μέσω των χαμηλότερων τιμών», σχολίασε στο Reuters ο επικεφαλής αναλυτής του τομέα εμπορευμάτων της SEB Bank στο Όσλο.

Επιπλέον, όπως υπογραμμίζουν ο αναλυτές, οι διαταραχές στην προσφορά αργού, ειδικά στη Νιγηρία, τη Βενεζουέλα, τη Λιβύη, αλλά και τις ΗΠΑ, ενισχύουν την στροφή της αγοράς προς την ισορροπία προσφοράς - ζήτησης.