Αμετάβλητη διατηρεί ο ΟΠΕΚ την πρόβλεψη για την παγκόσμια ζήτηση και προσφορά αργού, καθώς τα μέλη του δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα στη Βιέννη. Ειδικότερα, η παγκόσμια ζήτηση, σύμφωνα με το καρτέλ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αγγίζοντας συνολικά τα 94,18 την ημέρα, κυρίως χάρη στη ζήτηση στην αγορά της Ινδίας

Αμετάβλητη διατηρεί ο ΟΠΕΚ την πρόβλεψη για την παγκόσμια ζήτηση και προσφορά αργού, καθώς τα μέλη του δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα στη Βιέννη.

Ειδικότερα, η παγκόσμια ζήτηση, σύμφωνα με το καρτέλ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αγγίζοντας συνολικά τα 94,18 την ημέρα, κυρίως χάρη στη ζήτηση στην αγορά της Ινδίας.

Η παραγωγή πετρελαίου εκτός του ΟΠΕΚ αναμένεται να μειωθεί κατά 740.000 βαρέλια την ημέρα σε σχέση με το 2016, αγγίζοντας τα 56,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Αναφορικά με την παραγωγή των ΗΠΑ, αυτή αναμένεται να μειωθεί κατά 420.000 βαρέλια σε σχέση με το περασμένο έτος, φτάνοντας συνολικά τα 13,57 εκατ. βαρέλια.

Η παγκόσμια ζήτηση αργού στις χώρες αυτές, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚ, αναμένεται να φτάσει τα 31,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2016.

Τον Μάιο, η παραγωγή των χωρών του OPEC έφτασε τα 32,36 εκατ. βαρέλια ημερησίως, περίπου 100.100 ημερησίως λιγότερα σε σχέση με τον Απρίλιο.