Σε αρνητικό έδαφος είναι οι τιμές του πετρελαίου και σήμερα, για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με αφορμή τις εκτιμήσεις ότι σε περίπτωση που οι Βρετανοί ψηφοφόροι ψηφίσουν υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την ΕΕ το δολάριο θα ενισχυθεί περαιτέρω

Σε αρνητικό έδαφος είναι οι τιμές του πετρελαίου και σήμερα, για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με αφορμή τις εκτιμήσεις ότι σε περίπτωση που οι Βρετανοί ψηφοφόροι ψηφίσουν υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την ΕΕ το δολάριο θα ενισχυθεί περαιτέρω.

Σημειώνεται ότι η πρώτη φορά από τον περασμένο Φεβρουάριο που οι τιμές του αργού υποχωρούν για πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις.

Από την πλευρά της η Goldman Sachs υπογραμμίζει ότι για γίνει ελλειμματική η προσφορά αργού κατά το δεύτερο εξάμηνο θα πρέπει οι τιμές να παραμείνουν κάτω από τα 50 δολάρια.

Το Μπρεντ σημειώνει πτώση 2,1% στα 48,76 δολάρια/βαρέλι. Από τις 8 Ιουνίου, όταν είχε σκαρφαλώσει στο υψηλότερο επίπεδο για εφέτος, τα 53 δολάρια περίπου, υποχωρεί κατά 7%.

Το αμερικανικό αργό (WTI) υποχωρεί κατά 1,5% στα 47,77 δολάρια/βαρέλι. 

Κατεύθυνση στην αγορά θα δώσουν και τα στοιχεία που θα δημοσιοποιήσει αργότερα σήμερα η Υπηρεσία Ενέργειας των ΗΠΑ (ΕΙΑ) για τα αποθέματα αργού την περασμένη εβδομάδα. 

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι υποχώρησαν, για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, κατά 2,3 εκατ. βαρέλια.