Υψηλά κέρδη σημειώνουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, με αφορμή την υποχώρηση του δολαρίου και έπειτα από νέες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι περιορίζονται σχετικά οι πιθανότητες να επικρατήσει η επιλογή της εξόδου της χώρας από την ΕΕ στο δημοψήφισμα που θα γίνει αυτή την εβδομάδα στη Βρετανία

Υψηλά κέρδη σημειώνουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, με αφορμή την υποχώρηση του δολαρίου και έπειτα από νέες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι περιορίζονται σχετικά οι πιθανότητες να επικρατήσει η επιλογή της εξόδου της χώρας από την ΕΕ στο δημοψήφισμα που θα γίνει αυτή την εβδομάδα στη Βρετανία.

Η τιμή του Μπρεντ κινείται υψηλότερα κατά 85 σεντς στα 50,02 δολάρια/βαρέλι, ενώ στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις σημειώνει κέρδη 6%. 

Το αμερικανικό αργό (WTI) σημειώνει άνοδο 80 σεντς στα 48,78 δολάρια/βαρέλι.

Τρεις νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας από χθες στη Βρετανία δείχνουν ότι το στρατόπεδο της παραμονής της χώρας στην ΕΕ ενισχύει τη δυναμική του.

Συνεπώς, παραδοσιακά επενδυτικά καταφύγια σε περιόδους αστάθειας, όπως το δολάριο, ο χρυσός, τα γερμανικά κρατικά ομόλογα και το ελβετικό φράγκο, σημειώνουν σήμερα απώλειες.

Εν τω μεταξύ, οι ενεργές εξέδρες άντλησης πετρελαίου συνεχίζουν να αυξάνονται στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την Baker Hughes, την περασμένη εβδομάδα οι ενεργές εξέδρες αυξήθηκαν κατά εννέα, γεγονός που δείχνει την αυξημένη εξορυκτική δραστηριότητα των εταιρειών στις ΗΠΑ, λόγω των υψηλότερων τιμών του αργού.