Πάνω από τα 50 δολάρια/βαρέλι κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, εν αναμονή των στοιχείων για τα αποθέματα στις ΗΠΑ και εν μέσω ελπίδων ότι οι Βρετανοί θα ψηφίσουν αύριο υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ

Πάνω από τα 50 δολάρια/βαρέλι κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, εν αναμονή των στοιχείων για τα αποθέματα στις ΗΠΑ και εν μέσω ελπίδων ότι οι Βρετανοί θα ψηφίσουν αύριο υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.

Η τιμή του Μπρεντ, στο συμβόλαιο Ιουλίου, ενισχύεται κατά 33 σεντς στα 50,94 δολάρια. Το αμερικανικό αργό (WTI) σημειώνει άνοδο 38 σεντς στα 50,83 δολάρια.

Ώθηση στις τιμές έδωσε σήμερα η έκθεση του American Petroleum Institute (API), σύμφωνα με την οποία τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κατά 5,2 εκατ. βαρέλια.

Η αγορά αναμένει, ωστόσο, τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ενέργειας (ΕΙΑ), που θα δημοσιοποιηθούν αργότερα σήμερα, προκειμένου να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα. 

Συνήθως τα στοιχεία του API, που βασίζονται στα δεδομένα που εθελοντικά αναφέρουν τα μέλη του Ινστιτούτου, έχουν μεγάλες διαφορές με τα αντίστοιχα που δημοσιοποιεί η EIA.