Ρωσικό Ναυπηγείο θα Κατασκευάσει Εξέδρα Εξόρυξης Πετρελαίου στην Κασπία για το Ιράν

Ρωσικό Ναυπηγείο θα Κατασκευάσει Εξέδρα Εξόρυξης Πετρελαίου στην Κασπία για το Ιράν
energia.gr
Δευ, 29 Αυγούστου 2016 - 12:38
Το ναυπηγείο Krasnye Barrikady («Κόκκινα Οδοφράγματα»), που βρίσκεται στην περιοχή του Αστραχάν της νότιας Ρωσίας, είναι έτοιμο να χτίσει μια θαλάσσια εξέδρα γεώτρησης πετρελαίου για το Ιράν στην Κασπία Θάλασσα, σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Ιλίτσωφ, γενικό διευθυντή του ναυπηγείου

Το ναυπηγείο Krasnye Barrikady («Κόκκινα Οδοφράγματα»), που βρίσκεται στην περιοχή του Αστραχάν της νότιας Ρωσίας, είναι έτοιμο να χτίσει μια θαλάσσια εξέδρα γεώτρησης πετρελαίου για το Ιράν στην Κασπία Θάλασσα, σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Ιλίτσωφ, γενικό διευθυντή του ναυπηγείου.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου του Ιράν από τα κοιτάσματα που βρίσκονται στην περιοχή της Κασπίας είναι πολύ λιγότερο προσοδοφόρα για τη χώρα, διότι για την εξόρυξή τους απαιτείται προηγμένη τεχνολογία, καθώς το βάθος του βυθού φτάνει περίπου τα 1.000 μέτρα.

Ο Ιλίτσωφ, μιλώντας στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA την Κυριακή, ανέφερε ότι το ναυπηγείο του έχει αποκτήσει αρκετή εμπειρία στον τομέα των υπεράκτιων έργων αυτού του είδους και είναι έτοιμο να μελετήσει την ορθολογικότητα της χρήσης εξέδρες γεώτρησης σε αυτό το μέρος της θάλασσας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του περασμένου Σαββάτου, το ρωσικό ναυπηγείο και η ιρανική εταιρεία TASDEED, που δραστηριοποιείται στον τομέα των θαλάσσιων κατασκευών, υπέγραψαν συμφωνία στην Τεχεράνη για την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας σχετικά με την αξιοποίηση των θαλάσσιων εξεδρών εξόρυξης στον Περσικό Κόλπο.

Η αξία της συμφωνίας, που πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός δύο ετών, ανέρχεται σε 1 δις $. Οι εξέδρες θα κατασκευαστούν στην ιρανική παράκτια πόλη της Horremshehr.