Ο Όμιλος Gazprom ανακοίνωσε στις 26 Αυγούστου ότι, δυο μέρες πριν, είχε προβεί στη σύσταση μιας νέας εταιρείας με έδρα το Βερολίνο, με την ονομασία Gazprom NGV Europe, για τον ανεφοδιασμό οχημάτων που κινούνται με φυσικό αέριο.Η νέα εταιρεία αποτελεί πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της Gazprom Germania, η οποία έχει επίσης έδρα το Βερολίνο, και θα συνεχίσει τις δραστηριότητες της στο συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG)

Ο Όμιλος Gazprom ανακοίνωσε στις 26 Αυγούστου ότι, δυο μέρες πριν, είχε προβεί στη σύσταση μιας νέας εταιρείας με έδρα το Βερολίνο, με την ονομασία Gazprom NGV Europe, για τον ανεφοδιασμό οχημάτων που κινούνται με φυσικό αέριο.Η νέα εταιρεία αποτελεί πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της Gazprom Germania, η οποία έχει επίσης έδρα το Βερολίνο, και θα συνεχίσει τις δραστηριότητες της στο συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG).

Η NGV Europe λειτουργεί 50 πρατήρια υγρών καυσίμων CNG στη Γερμανία και έχει ήδη κατασκευάσει επιπλέον δέκα στην Τσεχική Δημοκρατία και την Πολωνία.

Η εταιρεία αυτή θα εκπληρώσει όλες τις κανονιστικές απαιτήσεις του γερμανικού νόμου περί ενέργειας, η οποία προβλέπει τον διαχωρισμό των εμπορικών συναλλαγών και των μεταφορών.

Η Uwe Johann από την Gazprom Marketing and Trading έχει διοριστεί ως διευθύνουσα σύμβουλος της νέας εταιρείας.

πηγή: NGV Europe

Η πανευρωπαϊκή εμπορική ένωση στον κλάδο των οχημάτων φυσικού αερίου, NGV Ευρώπη, αναφέρει στην τελευταία ετήσια έκθεσή της ότι υπάρχουν 1,3 εκατ. οχήματα φυσικού αερίου (NGVs) σε όλη την Ευρώπη και πάνω από 3.600 σημεία ανεφοδιασμού καυσίμων NGV, εκ των οποίων περίπου 100 για ανεφοδιασμό των οχημάτων που κινούνται με LNG. Πολιτική της ΕΕ αποτελεί η προώθηση των NGVs και πολλές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων της γαλλικής Engie, της ισπανικής Gas Natural Fenosa αλλά και μεγάλου αριθμού γερμανικών επιχειρήσεων κοινής ωφελείας, καθώς και της Gazprom, επεκτείνονται στα δίκτυα ανεφοδιασμού των οχημάτων αυτών.