Η Σαουδική Αραβία Υπόσχεται ότι Δε θα «Πλημμυρίσει» την Αγορά με Πετρέλαιο

Η Σαουδική Αραβία Υπόσχεται ότι Δε θα «Πλημμυρίσει» την Αγορά με Πετρέλαιο
energia.gr
Πεμ, 1 Σεπτεμβρίου 2016 - 09:35
Η Σαουδική Αραβία δεν θα αυξήσει την παραγωγή της «πλημμυρίζοντας» την αγορά, διαβεβαίωσε ο υπουργός Ενέργειας Khalid Al-Falih μερικές εβδομάδες πριν συνεδριάσει ο ΟΠΕΚ για την πιθανότητα σταθεροποίησης των τιμών

Η Σαουδική Αραβία δεν θα αυξήσει την παραγωγή της «πλημμυρίζοντας» την αγορά, διαβεβαίωσε ο υπουργός Ενέργειας Khalid Al-Falih μερικές εβδομάδες πριν συνεδριάσει ο ΟΠΕΚ για την πιθανότητα σταθεροποίησης των τιμών.

Ο Al-Falih τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Al-Arabiya, ότι η Σαουδική Αραβία δεν ανησυχεί για την παγκόσμια ζήτηση, παρά την πτώση στις τιμές του πετρελαίου και την πιο βραδεία οικονομία. Η χώρα έχει τη δυνατότητα παραγωγής μέχρι και 12,5 εκατ. βαρελιών την ημέρα, πρόσθεσε κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του σε αγοραστές στην Ασία, τη μεγαλύτερη αγορά του βασιλείου.

«Η αγορά είναι αυτή τη στιγμή κορεσμένη από αποθέματα αργού πέραν των συνηθισμένων επιπέδων και δε βλέπουμε στο άμεσο μέλλον κάποια ανάγκη το βασίλειο να αγγίξει το μάξιμουμ της παραγωγικής του ικανότητας», ανέφερε ο υπουργός.

Η ζήτηση στην Κίνα είναι «πολύ υγιής» και η κατανάλωση στην Ινδία είναι «πολύ καλή», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι η εγχώρια χρήση στη Σαουδική Αραβία αυξάνεται λόγω δύο νέων διυλιστηρίων που έχουν τονώσει την κατανάλωση κατά 800.000 βαρέλια την ημέρα.

Η παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται κοντά σε επίπεδα-ρεκόρ, καθώς η χώρα προσπαθεί να διατηρήσει το μερίδιο αγοράς της εν μέσω παγκόσμιου κορεσμού. Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το Bloomberg, το βασίλειο παρήγαγε 10,43 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Ιούλιο.