Ονουφρίου, ΕΥΚ: Σημαντικό Βήμα η Συμφωνία Κύπρου και Αιγύπτου για τη Μεταφορά Αερίου (Video)

Ονουφρίου, ΕΥΚ: Σημαντικό Βήμα η Συμφωνία Κύπρου και Αιγύπτου για τη Μεταφορά Αερίου (Video)
energia.gr
Πεμ, 1 Σεπτεμβρίου 2016 - 16:46
Σημαντικό βήμα αποτελεί η χθεσινή συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου για το φυσικό αέριο, τόνισε μιλώντας σε εκπομπή του κυπριακού καναλιού Sigma η Πρόεδρος της EYK κ. Τούλα Ονουφρίου. Ωστόσο, η επικεφαλής της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου, «οι χειρισμοί πρέπει να γίνουν προσεχτικά για να πετύχουμε τους καλύτερους όρους για τη χώρα μας»

Σημαντικό βήμα αποτελεί η χθεσινή συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου για το φυσικό αέριο, τόνισε μιλώντας σε εκπομπή του κυπριακού καναλιού Sigma η Πρόεδρος της EYK κ. Τούλα Ονουφρίου. Ωστόσο, η επικεφαλής της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου, «οι χειρισμοί πρέπει να γίνουν προσεχτικά για να πετύχουμε τους καλύτερους όρους για τη χώρα μας».

«Διαπραγματευόμαστε με εταιρείες, οι οποίες ενδιαφέρονται να αγοράσουν φυσικό αέριο, είτε για επεξεργασία υγροποίησης στα δύο τερματικά της Αιγύπτου και μετά εξαγωγή, είτε για την εγχώρια αγορά είτε για ηλεκτροπαραγωγή», σχολίασε η κ. Ονουφρίου, τονίζοντας ακόμη, ότι οι υπό εξελίξει διαπραγματεύσεις είναι αρκετά πολύπλοκες.  


Σε ό,τι αφορά την περίοδο εφαρμογής, η Πρόεδρος της EYK, εξήγησε, πως στόχος είναι να υπάρξει αρχική συμφωνία προς το τέλος του 2017 και στη συνέχεια να γίνουν οι πιο λεπτομερείς συζητήσεις για κατάληξη σε πλήρη εμπορική συμφωνία. «Αυτό θα θέλει περισσότερο χρόνο. Ίσως 6-12 μήνες», πρόσθεσε.