Η καναδική εταιρεία αγωγών Enbridge συμφώνησε να εξαγοράσει την Spectra Energy Corp έναντι ποσού ύψους 28 δισ. δολαρίων, δημιουργώντας μια μεγάλη βορειοαμερικανική εταιρεία ενεργειακών υποδομών σε μια περίοδο που οι διαχειριστές της ενεργειακής βιομηχανίας συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου

Η καναδική εταιρεία αγωγών Enbridge συμφώνησε στην εξαγορά της Spectra Energy Corp, έναντι τιμήματος ύψους 28 δισ. δολαρίων, σε μια συμφωνία ύψους 28 δισ. δολαρίων, δημιουργώντας μια μεγάλη βορειοαμερικανική εταιρεία ενεργειακών υποδομών σε μια περίοδο που οι διαχειριστές της ενεργειακής βιομηχανίας συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου.

Με βάση τη συμφωνία που ανακοινώθηκε και από τις δύο εταιρείες, οι μέτοχοι της Spectra Energy θα λάβουν μετοχές της Enbridge αξίας 40,33 δολαρίων η κάθε μία ή premium περί το 11,5% με βάση την τιμή κλεισίματος της περασμένης Παρασκευής.

Η νέα εταιρεία έχει αξία 127 δισ. δολαρίων και η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο α΄ τρίμηνο του 2017, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εταιρείες.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Enbridge αναμένεται να κατέχουν περίπου το 57% της νέας εταιρείας που θα ονομάζεται Enbridge Inc. και οι μέτοχοι της Spectra Energy θα κατέχουν το υπόλοιπο 43%.