Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας αποφάσισε να διοργανώσει διαγωνισμό για χερσαίες έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου σταβορειοδυτικά της χώρας, καθώς υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, η προς αδειοδότηση περιοχή βρίσκεται στην περιοχή Vratsa και πρόκειται για το πεδίο"1-25 Vratsa-zapad", και καλύπτει μία έκταση 4.886 τ. χλμ., ενώ η άδεια θα καλύπτει περίοδο πέντε ετών, με δικαίωμα επέκτασης δύο φορές για δυο επιπλέον χρόνια την κάθε φορά

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας αποφάσισε να διοργανώσει διαγωνισμό για χερσαίες έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου σταβορειοδυτικά της χώρας, καθώς υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα, η προς αδειοδότηση περιοχή βρίσκεται στην περιοχή Vratsa και πρόκειται για το πεδίο"1-25 Vratsa-zapad", και καλύπτει μία έκταση 4.886 τ. χλμ., ενώ η άδεια θα καλύπτει περίοδο πέντε ετών, με δικαίωμα επέκτασης δύο φορές για δυο επιπλέον χρόνια την κάθε φορά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στο διαγωνισμό μέσα σε 140 ημέρες από τη δημοσίευση του διαγωνισμού στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

Το γραφείο τύπου της βουλγαρικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι οι προτάσεις θα εκτιμώνται βάση των προγραμμάτων εργασίας, των μέσων για την προστασία του περιβάλλοντος, τα πλεονεκτήματα, την εκπαίδευση, τις διοικητικές και οικονομικές δυνατότητες των υποψηφίων.