Ιράκ: Τρεις Εναλλακτικές Προτάσεις στον ΟΠΕΚ για τη Μείωση της Παραγωγής Αργού

Ιράκ: Τρεις Εναλλακτικές Προτάσεις στον ΟΠΕΚ για τη Μείωση της Παραγωγής Αργού
energia.gr
Δευ, 21 Νοεμβρίου 2016 - 14:41
Το Ιράκ πρόκειται να καταθέσει τρεις νέες προτάσεις στη διάρκεια της συνεδρίασης των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ αυτή την εβδομάδα στη Βιέννη, όπου θα συζητηθεί η εφαρμογή μιας συμφωνίας για μείωση της παραγωγής, όπως ανακοίνωσε αργά την Κυριακή ο Ιρακινός υπουργός Πετρελαίου

Το Ιράκ πρόκειται να καταθέσει τρεις νέες προτάσεις στη διάρκεια της συνεδρίασης των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ αυτή την εβδομάδα στη Βιέννη, όπου θα συζητηθεί η εφαρμογή μιας συμφωνίας για μείωση της παραγωγής, όπως ανακοίνωσε αργά την Κυριακή ο Ιρακινός υπουργός Πετρελαίου, Jabbar al-Luaibi.

Ο υπουργός είπε ότι οι επιλογές που θα προσφέρει η χώρα του θα είναι σύμφωνες με την πολιτική του καρτέλ και έχουν σχεδιαστεί ώστε να τονώσουν την ενότητα του Οργανισμού.

Ο al-Luaibi, ο οποίος μέχρι πρόσφατα διαφωνούσε κατηγορηματικά σχετικά με τη συμμετοχή του Ιράκ στη συμφωνία του ΟΠΕΚ, αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για αυτές τις προτάσεις.

«Οι εναλλακτικές μας βασίζονται σε άλλες μεταβλητές και θα καταστήσουν ευκολότερο για τα μέλη του ΟΠΕΚ να λάβουν μια απόφαση», είπε ο Ιρακινός υπουργός, σε δήλωση του στην Wall Street Journal.

«Όλες οι επιλογές θα είναι λογικές και θα συνάδουν με την πολιτική του ΟΠΕΚ», πρόσθεσε.