Σχεδόν οι μισοί Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα ξεπεράσουν σε αριθμό τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης εντός μιας δεκαετίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας της E.ON. Η έρευνα αναδεικνύει ότι οι Ρουμάνοι είναι οι περισσότερο σίγουροι για το μέλλον των ηλεκτρικών μεταφορών, με το 68% να δηλώνει ότι θα συμβεί η αλλαγή αυτή εντός της δεκαετίας.

Σχεδόν οι μισοί Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα ξεπεράσουν σε αριθμό τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης εντός μιας δεκαετίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας της E. ON.

Η έρευνα αναδεικνύει ότι οι Ρουμάνοι είναι οι περισσότερο σίγουροι για το μέλλον των ηλεκτρικών μεταφορών, με το 68% να δηλώνει ότι θα συμβεί η αλλαγή αυτή εντός της δεκαετίας.

Οι Γερμανοί είναι λιγότερο αισιόδοξοι, με μόνο το 36% να πιστεύει ότι η μετατόπιση από τα συμβατικά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα συμβεί τα επόμενα 10 χρόνια.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περίπου 8.000 άτομα από οκτώ χώρες, δείχνει ότι το 43% των Γερμανών προβλέπει ότι περισσότερο από το 50% της ενέργειας που θα παράγεται το 2027 θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.

Ακολουθούν η Τουρκία (39%), η Σουηδία (35%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (31%), ενώ η Τσεχία και η Ουγγαρία παρουσίασαν τα χαμηλότερα ποσοστά, 18% και 17% αντίστοιχα.