Το γαλλικό πετρελαιοφόρο Gaselys, το οποίο μεταφέρει ρωσικό υγροποιημένο φυσικό αέριο στις ΗΠΑ, δεν έχει ακόμη φθάσει στο λιμάνι Everett, πλησίον της Βοστώνη της Μασαχουσέτης, αλλά αυτό θα συμβεί τις επόμενες ημέρες, δήλωσε εκπρόσωπος στην έδρα της γαλλικής εταιρείας ενέργειας Engie, στην οποία ανήκει το πλοίο, όπως μετέδιδε το βράδυ της Τρίτης το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS

Το γαλλικό πετρελαιοφόρο Gaselys, το οποίο μεταφέρει ρωσικό υγροποιημένο φυσικό αέριο στις ΗΠΑ, δεν έχει ακόμη φθάσει στο λιμάνι Everett, πλησίον της Βοστώνη της Μασαχουσέτης, αλλά αυτό θα συμβεί τις επόμενες ημέρες, δήλωσε εκπρόσωπος στην έδρα της γαλλικής εταιρείας ενέργειας Engie, στην οποία ανήκει το πλοίο, όπως μετέδιδε το βράδυ της Τρίτης το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Το Gaselys μεταφέρει παρτίδα LNG που παράγεται στο ρωσικό εργοστάσιο υγραερίου Yamal. Ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το LNG που παράγεται στη Ρωσία αποστέλλεται στις ΗΠΑ.

«Ο προορισμός είναι σίγουρα το Everett. Καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν αρκετά δύσκολες στο λιμάνι, το πλοίο δεν μπορούσε να προσεγγίσει [ενν. την αποβάθρα]. Δεν γνωρίζω την ακριβή ημερομηνία», δήλωσε εκπρόσωπος της Engie. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν επίσης από έναν υπάλληλο στο γραφείο της αντιπροσωπείας της εταιρείας στις ΗΠΑ.

«Δεν αποκαλύπτουμε την άφιξη (ή τη θέση) των πλοίων μας, αλλά μπορώ να σας πω ότι το πλοίο στο οποίο αναφέρεστε δεν έχει ακόμη φτάσει στη Βοστώνη», δήλωσε ο Carol Churchill από το γραφείο αντιπροσωπείας της Engie στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, αρκετοί ιστοτόποι που εντοπίζουν την κίνηση των θαλάσσιων σκαφών έδειχναν λανθασμένα ότι το δεξαμενόπλοιο Gaselys επρόκειτο να φτάσει στη Βοστώνη την Τρίτη. Οι αναφορές αυτές δεν λάμβαναν, ωστόσο, υπόψη το γεγονός ότι την Παρασκευή το βράδυ το πλοίο αναγκάστηκε να αλλάξει τη διαδρομή λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Το Yamal LNG είναι η πρώτη μονάδα παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου της ιδιωτικής ρωσικής εταιρείας παραγωγής φυσικού αερίου Novatek. Οι μέτοχοι της Yamal LNG είναι: Novatek (50,1%), Σύνολο (20%), CNPC (20%) και Ταμείο Μεταξοτυπίας (9,9%).