Θεσσαλονίκη: Ως τις 12 Μαρτίου η Προθεσμία Υποβολής Προτάσεων για την Πρώτη Φάση των Προσκλήσεων της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Θεσσαλονίκη: Ως τις 12 Μαρτίου η Προθεσμία Υποβολής Προτάσεων για την Πρώτη Φάση των Προσκλήσεων της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης
energia.gr
Τετ, 28 Φεβρουαρίου 2018 - 19:46
Λήγει στις 12 Μαρτίου η προθεσμία υποβολής προτάσεων από οκτώ δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης για την πρώτη φάση των προσκλήσεων της εγκεκριμένης στρατηγικής ολοκληρωμένης βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Μέχρι αυτή την ημερομηνία, οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κορδελιού-Ευόσμου, Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά, Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη και Δέλτα θα μπορούν να υποβάλουν προτάσεις για παρεμβάσεις, συνολικού ύψους 28 εκατ. ευρώ

Λήγει στις 12 Μαρτίου η προθεσμία υποβολής προτάσεων από οκτώ δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης για την πρώτη φάση των προσκλήσεων της εγκεκριμένης στρατηγικής ολοκληρωμένης βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Μέχρι αυτή την ημερομηνία, οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κορδελιού-Ευόσμου, Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά, Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη και Δέλτα θα μπορούν να υποβάλουν προτάσεις για παρεμβάσεις, συνολικού ύψους 28 εκατ. ευρώ.

Η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης έδωσε, σήμερα, την έγκρισή της για τη συνέχιση της προετοιμασίας της δεύτερης φάσης ώστε να υπάρξει η απαραίτητη ωρίμανση και οι σχετικές προσκλήσεις, ύψους 22,9 εκ. ευρώ, να εκδοθούν στα τέλη Μαρτίου.

Κατά την παρουσίαση των προσκλήσεων της δεύτερης φάσης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, τόνισε ότι το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, είναι το πρώτο σε ποσοστό εξειδίκευσης δράσεων και δημοσίευσης προσκλήσεων σε όλη την Ελλάδα.

Για τα σχέδια των επερχόμενων προσκλήσεων του προγράμματος, ανέφερε ότι το αντικείμενό τους αφορά την ανάπτυξη "έξυπνων" συστημάτων διαχείρισης κινητικότητας, τη δημιουργία συστημάτων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, την αποκατάσταση - αξιοποίηση αποδεσμευμένων χώρων από οχλούσες χρήσεις γης, την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης και την προώθηση του περιβαλλοντικού εθελοντισμού, την ενίσχυση δικτύων παρακολούθησης και παρατηρητηρίων αστικών προκλήσεων, την ανάπτυξη δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας σε άνεργους νέους για τη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων τουριστικών υπηρεσιών και σε επιστήμονες πολυτεχνικών και τεχνολογικών ειδικοτήτων για την αντιμετώπιση του brain drain.

Προβλέπεται, επίσης, η εφαρμογή δράσεων για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζόμενων υφιστάμενων επιχειρήσεων της περιοχής παρέμβασης του προγράμματος και η συνδυασμένη παρέμβαση αναβάθμισης επαγγελματικών προσόντων για μακροχρόνια άνεργους επίσης στην περιοχή παρέμβασης.