Εργαζόμενοι ΕΣΔΝΑ: Κερκόπορτα στην Ιδιωτικοποίηση των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ανοίγει το Νέο Ν/Σ του ΥΠΕΣ

Εργαζόμενοι ΕΣΔΝΑ: Κερκόπορτα στην Ιδιωτικοποίηση των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ανοίγει το Νέο Ν/Σ του ΥΠΕΣ
energia.gr
Παρ, 2 Μαρτίου 2018 - 18:19
Αγωνία για την μελλοντική πορεία του ΕΔΣΝΑ και την πιθανότητα συρρίκνωσης των αρμοδιοτήτων του, εξέφρασαν οι εργαζόμενοι σε ειδική συνεδρίαση με θέμα το ν/σ του ΥΠΕΣ με τις ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της χώρας

Αγωνία για την μελλοντική πορεία του ΕΔΣΝΑ και την πιθανότητα συρρίκνωσης των αρμοδιοτήτων του, εξέφρασαν οι εργαζόμενοι σε ειδική συνεδρίαση με θέμα το ν/σ του ΥΠΕΣ με τις ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της χώρας.

Σε ανακοίνωση του σωματείου, υποστηρίζεται ότι η δημιουργία περισσοτέρων του ενός ΦοΔΣΑ στην Αττική «ανοίγει» την Κερκόπορτα στην ιδιωτικοποίηση, μέσω της «σαλαμοποίησης του μοναδικού αρμόδιου δημόσιου φορέα, του ΕΔΣΝΑ.

Επίσης, καλείται η πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου να ανακαλέσει την άποψη «για τη σύσταση περισσοτέρων του ενός ΦοΔΣΑ στην Αττική ως ευκαιρία για τη λύση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στο λεκανοπέδιο», που εξέφρασε με άρθρο της στην «Εφ. Συν».

Τέλος, οι εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν την αντικατάσταση ενός δημόσιου Οργανισμού από Φορείς Ιδιωτικού Δικαίου «που θα εκτοξεύσουν το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων και θα οδηγήσουν στην αβεβαιότητα και στην ανασφάλεια το εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων του ΕΔΣΝΑ».