Σύμφωνα με τους όρους της νέας συμφωνίας, η Air Liquide θα επενδύσει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή μιας νέας, υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής υδρογόνου.
Η Air Liquide θα σχεδιάσει, θα κατασκευάσει και θα λειτουργήσει τη νέα μονάδα SMR (SteamMethaneReformer) η οποία θα αυξήσει κατά 50% την παραγωγική δυναμικότητα υδρογόνου και μονοξείδιου του άνθρακα στη Γιοσού. Η νέα μονάδα, που θα ενισχύσει το υπάρχον δίκτυο παροχής υδρογόνου και μονοξειδίου του άνθρακα της Air Liquide, θα υποστηρίξει την ανάπτυξη της KMCI στην παραγωγή χημικών προϊόντων στη Γιοσού.
Η Γιοσού αποτελεί το μεγαλύτερο συγκρότημα παραγωγής ισοκυανίου στη Νότια Κορέα και το δεύτερο μεγαλύτερο βιομηχανικό πάρκο της χώρας. Το ισοκυάνιο χρησιμοποιείται στην παραγωγή αφρών πολυουρεθάνης, καουτσούκ, ελαστομερών και ρητινών, που χρησιμοποιούνται σε πολλές καθημερινές εφαρμογές κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα, στην αυτοκινητοβιομηχανία, στις οικιακές συσκευές και σε άλλους τομείς εξοπλισμών.
Η νέα μονάδα SMR, η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2020, θα σχεδιαστεί και θα κατασκευαστεί από τις ομάδες Engineering & Construction της Air Liquide, με τη βοήθεια των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών του Ομίλου για βέλτιστες επιδόσεις σε ό,τι αφορά την ενεργειακή απόδοση, την ασφάλεια και την αξιοπιστία. Η μονάδα θα ενισχύσει το τοπικό δίκτυο παραγωγής της Air Liquide ενδυναμώνοντας παράλληλα την ηγετική θέση του Ομίλου σε μια σημαντική βιομηχανική περιοχή της Νότιας Κορέας.
Ο François Abrial, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Air Liquide, υπεύθυνος για την περιοχή Ασίας – Ειρηνικού, δήλωσε: «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την ενδυνάμωση της μακροπρόθεσμης συνεργασίας μας με την KMCI και την ενίσχυση των επενδύσεών μας στη δυναμική και ανερχόμενη Γιοσού. Όπως αποδεικνύει η νέα αυτή συμφωνία, η Νότια Κορέα αποτελεί για την Air Liquide έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό στην Ασία, καθώς διαθέτει μία ολοκληρωμένη βιομηχανική βάση και σημαντικές δυνατότητες σε επίπεδο καινοτομίας. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη βιώσιμη επέκταση των δραστηριοτήτων μας εκεί, παράλληλα με τη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της χώρας».