Η κοινοπραξία Trans Adriatic Pipeline (TAP) ανακοίνωσε ότι σχεδόν το 94% των σωλήνων στη γραμμή του έργου της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ στην Αλβανία και την Ελλάδα έχουν συγκολληθεί

Περίπου 726 χιλιόμετρα από τα 765 χιλιόμετρα σωλήνων συγκολλούνται τώρα, όπως αναφέρει η κοινοπραξία σε δημοσίευσή της στο Twitter το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

"Όλες οι συγκολλήσεις υπόκεινται σε αυτόματες δοκιμές για να διασφαλιστεί ότι πληρούν τα εθνικά και διεθνή πρότυπα", δήλωσε ο TAP.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγωγός ΤΑΡ θα ξεκινά από τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, μέσω της Αλβανίας και πέρα από την Αδριατική Θάλασσα, για να φτάσει στην ακτή της Ιταλίας. Είναι μέρος του Νότιου Διαδρόμου Αερίου που περιλαμβάνει επίσης τον αγωγό του Νότιου Καυκάσου (SCP), ο οποίος διασχίζει το Αζερμπαϊτζάν και τη Γεωργία, καθώς και τον αγωγό Trans-Anatolian Pipe (TANAP).

Οι μέτοχοι της κοινοπραξίας του TAP είναι η BP, η κρατική εταιρεία Socar του Αζερμπαϊτζάν και η Snam της Ιταλίας με 20% η κάθε μία, η Fluxys του Βελγίου με 19%, η ισπανική Enagas με 16% και η Axpo με έδρα την Ελβετία με 5%.