Η Total Κατασκεύασε το Πρώτο 100% Ανακυκλώσιμο Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο

Η Total Κατασκεύασε το Πρώτο 100% Ανακυκλώσιμο Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο
energia.gr
Δευ, 30 Ιουλίου 2018 - 07:52

Ένα 100% ανακυκλώσιμο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παρουσίασε πρόσφατα η γαλλική Total, το οποίο κατασκεύασε σε συνεργασία με Ολλανδούς μηχανικούς. Πρόκειται για ένα διθέσιο ηλεκτροκίνητο όχημα κατασκευασμένο χωρίς πλαστικό ή μέταλλο και το οποίο διαθέτει πλαίσιο και αμάξωμα κατασκευασμένο αποκλειστικά από φυσικά και βιολογικά υλικά

Το πλήρως ανακυκλώσιμο όχημα παρουσιάστηκε στην Ολλανδία από την γαλλική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης του Πανεπιστημίου του Αϊντχόβεν, τα τμήματα του ηλεκτρικού οχήματος κατασκευάστηκαν χωρίς τη χρήση μετάλλου ή συμβατικού πλαστικού.

Αντ ' αυτού, κατασκευάστηκε με ελαφρύ και ισχυρό συμπιεσμένο αμάξωμα με βάση λινό από φυσικές ίνες και ένα βιοπολυμερές, γνωστό ως Luminy PLA, το οποίο προμήθευσε η Total Corbian PLA. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το υλικό είναι ανακυκλώσιμο και κατασκευασμένο από ανανεώσιμες πηγές, προσφέροντας έτσι μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα σε σύγκριση με τα παραδοσιακά πλαστικά.

Η ομάδα ανάπτυξης του ολλανδικού πανεπιστημίου έδωσε στο όχημα το όνομα "Noah" (Νώε). Tο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο διαθέτει, σύμφωνα με ανακοίνωση της Total, μεγάλο πορτμπαγκάζ και διεξάγει περιοδεία σε εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων, προμηθευτές και πανεπιστήμια ανά την Ευρώπη.

Εκτός από τη βιολογική σύνθεσή του, το αυτοκίνητο είναι επίσης εξαιρετικά ελαφρύ, ηλεκτρικό και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως και 110 χλμ. / ώρα με μπαταρία ικανή να καλύψει έως και 240 χλμ. σε μία μόνο φόρτιση.

Στα 360kg, το "Noah" χωρίς την μπαταρία ζυγίζει λιγότερο από το ήμισυ συγκρίσιμων αυτοκινήτων.
Ο François de Bie, ανώτερος διευθυντής μάρκετινγκ στην Total Corbion PLA, χαιρέτισε το επίτευγμα ως σημαντικό ορόσημο για τον ταχέως εξελισσόμενο τομέα των "πράσινων" πλαστικών.

"Το αποτέλεσμα αυτού του φανταστικού πρότζεκτ δείχνει πόσο πολύ έχουν προχωρήσει τα υλικά βιοποικιλότητας, ώστε να παράγουν ένα τόσο περίπλοκο προϊόν όπως ένα αυτοκίνητο", τόνισε. "Το Noah είναι η απόδειξη ότι το PLA είναι κατάλληλο για πολύ περισσότερα από τη συσκευασία, καθώς είναι το πρώτο αυτοκίνητο που διαθέτει πλήρως βιολογικό σασσί και αμάξωμα. Στην Total Pvl Corbion, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με ολόκληρη την αλυσίδα αξίας για να πετύχουμε πιο υψηλές επιδόσεις, αλλά ανθεκτικές και κυκλικές εφαρμογές στην αγορά", υπογράμμισε ο de Bie.