Αιφνιδίως Μετάθεση του Έλληνα Πρεσβευτή στη Μόσχα -Sputnik: Προσωπική Απόφαση Κοτζιά

Αιφνιδίως Μετάθεση του Έλληνα Πρεσβευτή στη Μόσχα -Sputnik: Προσωπική Απόφαση Κοτζιά
energia.gr
Σαβ, 11 Αυγούστου 2018 - 15:24

Εν μέσω του κλίματος έντασης ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία, μετατίθεται, ξαφνικά, ο Ελληνας πρεσβευτής στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, με απόφαση του Νίκου Κοτζιά. «Η απόφαση ελήφθη και την πήρε προσωπικά ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς», ανέφερε πηγή του Sputnik. Η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών προχώρησε σε αυτή την απόφαση, ενώ οι σχέσεις της Αθήνας με τη Μόσχα είναι τεταμένες, έπειτα από την απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα και τα αντίποινα από τη ρωσική πλευρά

Στον κ. Φρυγανά ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ότι πρέπει να επιστρέψει στην κεντρική υπηρεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Ο ίδιος λυπημένος αλλά ψύχραιμος αποχαιρέτισε τους διπλωμάτες της ελληνικής πρεσβείας.
 
Ο Ανδρέας Φρυγανάς υπηρετεί ως πρεσβευτής της Ελλάδας στη Μόσχα από τον Μάρτιο του 2016. Η θητεία του πρεσβευτή διαρκεί τουλάχιστον τρία χρόνια, σε κανονικές συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε με σκληρή γλώσσα στην απόφαση που είχε ανακοινώσει η Ρωσία στον κ. Φρυγανά την περασμένη Δευτέρα, να προχωρήσει σε αντίποινα για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, απελαύνοντας με τη σειρά της Ελληνες διπλωμάτες.

Τις επόμενες ημέρες, ο Ελληνας πρεσβευτής στη Μόσχα Ανδρέας Φρυγανάς θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα σταλεί στη Ρωσία ο αντικαταστάτης του, αλλά δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα συμβεί αυτό, ανέφερε η ίδια πηγή.