Παρέμβαση Αχτσιόγλου για Ελεγχο της Απόφασης που Προσδιόρισε το Ποσοστό Αναπηρίας του Αρ. Φλώρου

Παρέμβαση Αχτσιόγλου για Ελεγχο της Απόφασης που Προσδιόρισε το Ποσοστό Αναπηρίας του Αρ. Φλώρου
energia.gr
Δευ, 27 Αυγούστου 2018 - 09:00

Εντολή στη διοίκηση του ΕΦΚΑ να διενεργήσει άμεσα έλεγχο επί της απόφασης που προσδιόρισε το ποσοστό αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου έδωσε χθες η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρ. Φλώρος, καταδικασθείς για την υπόθεση της Energa, αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, επικαλούμενος λόγους υγείας και έχοντας διαγνωστεί με ποσοστό αναπηρίας άνω του 65%.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η κ. Αχτσιόγλου έδωσε εντολή να διενεργηθούν άμεσα όλες τις απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες, προκειμένου να ελεγχθεί η απόφαση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) που προσδιόρισε το ποσοστό αναπηρίας του Αρ. Φλώρου.

«Η ορθότητα της συγκεκριμένης απόφασης για τον προσδιορισμό του ποσοστού αναπηρίας θα ελεγχθεί εξονυχιστικά από τον ΕΦΚΑ και τα αρμόδια όργανά του.

Σε περίπτωση που η απόφαση δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις νομιμότητας και επιστημονικής τεκμηρίωσης, το Υπουργείο Εργασίας θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του και όλα τα μέσα για την αναθεώρησή της.

Στο πλαίσιο αυτό, θα διαταχθεί άμεσα σχετική Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διερευνηθεί κάθε πτυχή της εν λόγω υπόθεσης», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.