Μπασιάς στην Ημερίδα του ΙΕΝΕ για τις Υδρογονάνθρακες: "Το 2019 οι Προσκλήσεις για Πέντε Υποθαλάσσιες Περιοχές"

Μπασιάς στην Ημερίδα του ΙΕΝΕ για τις Υδρογονάνθρακες: Το 2019 οι Προσκλήσεις για Πέντε Υποθαλάσσιες Περιοχές
energia.gr
Δευ, 5 Νοεμβρίου 2018 - 18:32

Την ομιλία που έκανε ο πρόεδρος της ΕΔΕΥ, κ. Γιάννης Μπασιάς, κατά τη διάρκεια του 3rd SE Europe Hydrocarbons Upstream Workshop, της ειδικής εκδήλωσης για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στις 30 και 31 Οκτωβρίου στην Αθήνα, ανέδειξε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", την 1η Νοεμβρίου

Ειδικότερα, η στήλη "ΔΗΚΤΗΣ" υπογραμμίζει ότι ο κ. Μπασιάς ανέφερε ότι η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων θα επιχειρήσει να προσελκύσει μέσα στο 2019 το ενδιαφέρον πετρελαϊκών εταιρειών για την εξερεύνηση πέντε νέων υποθαλάσσιων περιοχών στο Ιόνιο, στην Κρήτη και νοτίως της Πελοποννήσου, ενώ πρόσθεσε ότι η κάθε περιοχή θα έχει έκταση από 8.000 έως 22.000 τετραγωνικών χλμ.

Μάλιστα, όπως τονίζεται στο ίδιο δημοσίευμα, η ΕΔΕΥ έχει ήδη επανεπεξεργαστεί τα σεισμικά δεδομένα των εν λόγω περιοχών και προχωρεί στην παρουσίαση των στοιχείων σε διεθνή συνέδρια και συναντήσεις, επιδιώκοντας να προσελκύσει το ενδιαφέρον πετρελαϊκών κολοσσών. Η ΕΔΕΥ επιδιώκει να αξιοποιήσει το θετικό momentum στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, όπου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη διαγωνιστικές διαδικασίες για την παραχώρηση περιοχών ή έρευνες και γεωτρήσεις αλλά και την παρουσία στην Ελλάδα των Total, ExxonMobil, Repsol και Edison.