Σε συμφωνία για την απόκτηση του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου, Anglia Seaways, από την εταιρεία DFDS, έναντι συνολικού τιμήματος 12,05 εκατ. ευρώ, μετρητά, προχώρησε η Attica Α.Ε. Συμμετοχών (Attica Group), μητρική εταιρεία των HSW, BlueStar και Superfast.

Το πλοίο, καθέλκυσης 2000, έχει μεταφορική ικανότητα 1.680 μέτρων φόρτωσης, ή 120 ασυνόδευτων φορτηγών οχημάτων. Η παράδοση του πλοίου είναι προγραμματισμένη να γίνει έως αύριο Παρασκευή.

Πρόκειται, όπως τονίζεται, για το πιο σύγχρονο Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο που έχει δραστηριοποιηθεί στην ελληνική ακτοπλοΐα έως σήμερα. Το πλοίο ύψωσε την ελληνική σημαία, όπως και όλα τα πλοία ιδιοκτησίας του Ομίλου και έχει ήδη στελεχωθεί με ελληνικό πλήρωμα.

Παράλληλα, ο Όμιλος πρόκειται να προχωρήσει, τις επόμενες ημέρες, στην έκδοση ομολογιακού δανείου 175 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 100 θα διατεθούν σε αναχρηματοδότηση δανείων, άλλα 25 για την ενδεχόμενη εγκατάσταση scrubbers σε πλοία - εφόσον κριθεί αναγκαίο  -και ακόμη 50 εκατ. ευρώ για άλλους εταιρικούς σκοπούς.