Η απελθούσα «για πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση» άφησε πολλές «βραδυφλεγείς βόμβες», μπροστά τις οποίες η καταστροφή στην Χαλκιδική είναι «ελαφρού θεάτρου» - χωρίς να υποτιμάται το ατομικό δράμα οικογενειών που έχασαν προστάτες και μέλη των.

Μία μεγάλης εκρηκτικής δυνάμεως νάρκη στα θεμέλια της Ελληνικής οικονομίας είναι η συνεχής αύξηση του διατροφικού ελλείμματος της Γεωργίας μας, συν 56% τον περασμένο Μάιο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Η διαρκής παραμέληση της γεωργικής και κυρίως της Κτηνοτροφικής πολιτικής, εν συνδυασμώ με την συστηματική διείσδυση των Κοιναγορήτικων «ετοίμων τροφίμων», αμφιβόλου διατροφικής αξίας αλλά εξόχως ανταγωνιστικών μπροστά στο αντίστοιχο προϊόν του απροστάτευτου Έλληνα αγρότη και Κτηνοτρόφου έχει προκαλέσει κατάρρευση της διατροφικής επαρκείας της χώρας που πλησιάζει τα όρια της «ανηκέστου βλάβης», αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας του εγχωρίου προϊόντος.

Ως ανέφερε ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής, σε συγκέντρωση παραγωγών που έγινε στο βουστάσιο Λαθέα στο Μενίδι, πατρίδα του Αισχύλου, οπλίτου εν Μαραθώνι και δευτερευόντως μεγάλου ποιητού, τραγική είναι εξ ίσου η διαπίστωση της κτηνοτρόφου Μάγδας Κοντογιάννη ότι «οι δημόσιοι υπάλληλοι και πολιτικοί προϊστάμενοι στο υπουργείο Γεωργίας δεν έχουν βάλει ποτέ σαν προτεραιότητα την παραγωγή».

Η κυβερνητική απάθεια και αδιαφορία στην διατήρηση της Ελληνικής αγροτικής παραγωγής, του συνεργατισμού και της Τραπεζικής χρηματοδότησης (ΣΣ: η Αγροτική Τράπεζα κατηργήθη κατόπιν αξιώσεως της «Τρώηκα») έχουν περιορίσει την ανεξαρτησία της χώρας πολύ περισσότερο απ’ ό, τι τα μνημόνια και οι προσταγές του Τραπεζικού «γκαουλάϊτερ» χέρ Ρέγκλινγκ εν Φραγκφούρτη.

Με χαμένη την διατροφική ανεξαρτησία, η χώρα είναι ευάλωτη εις παντός είδους εκβιασμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ανέκαθεν είχε ως στόχο την μεταβολή της Ελλάδος, σ’ αυτό που ονομάζει ο «Γιάνης» Βαρουφάκης …«χρεωαποικίας». Ιδίως τώρα που οι τιμές των αγροτικών προϊόντων ανεβαίνουν στην διεθνή αγορά, δημητριακά, σόγια, χοιρινό κρέας και …υγρά καύσιμα.

Ο νέος υπουργός «αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων» κ. Μάκης Βορίδης, βέβαια, ως «Κολλεγιόπαις» έχει μαύρα μεσάνυκτα περί Γεωργίας αλλά ισχυρό χαρακτήρα και δεν κάμπτεται από «συντροφικά μαχαιρώματα». Ας αναλάβει με θάρος και αυταπάρνηση την αναγέννηση της διατροφικής επαρκείας της χώρας και ας πολεμήσει τους μηχανισμούς εξάρτησης της Ευρωπαϊκής …Διαίρεσης όπως κάνουν σήμερα οι Ελβετοί και οι Αμερικανοί που διασώζουν τις αγροτικές των επιχειρήσεις από χρεωκοπίες.