Οι Πρωτοβουλίες του Νέου Επικεφαλής της ΔΕΗ Εν Όψει των Ριζικών Αλλαγών που Προμηνύονται στην Εγχώρια Αγορά Ηλεκτρισμού

Οι Πρωτοβουλίες του Νέου Επικεφαλής της ΔΕΗ Εν Όψει των Ριζικών Αλλαγών που Προμηνύονται στην Εγχώρια Αγορά Ηλεκτρισμού
energia.gr
Πεμ, 19 Σεπτεμβρίου 2019 - 18:45

Σε εργώδεις προσπάθειες αποδύεται ο Γιώργος Στάσσης, νέος πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, με σκοπό να αλλάξει το κλίμα για την ταλαιπωρημένη Επιχείρηση. Για το λόγο αυτό βρίσκεται στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του ετήσιου διήμερου roadshow του Ελληνικού Χρηματιστηρίου

και έχει αλλεπάλληλες επαφές με επενδυτές και διαχειριστές ξένων Funds, σε μια απόπειρα να τους πείσει ότι η ΔΕΗ τελεί σε φάση επανεκκίνησης μετά τις ειλημμένες αποφάσεις για την απολιγνιτοποίηση, την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ, και την στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν στελέχη της Επιχείρησης, οι συνομιλητές του κ. Στάσση εστίασαν, κυρίως, τις ερωτήσεις τους, μεταξύ άλλων, στο υπό κατάρτιση νέο business plan της ΔΕΗ, το μοντέλο πώλησης του ΔΕΔΔΗΕ, το χρονοδιάγραμμα της απολιγνιτοποίησης και το ποιές μονάδες θα αφορά.

Πρόκειται, στην πραγματικότητα για μια γενική δοκιμή που αφορά στις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την ΔΕΗ, και το πώς τις αντιλαμβάνεται το διεθνές επενδυτικό κοινό, καθώς η Επιχείρηση προετοιμάζει την έκδοση ομολόγου, την αναζήτηση επενδυτών για τον ΔΕΔΔΗΕ, και σε απώτερο χρόνο, την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή.