Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας άσκησε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Αδαμίδης έκανε ιδιαίτερα μνεία στις ανατροπές που έρχονται για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση και είπε πως μπορεί να υπάρξει επιστροφή στο παρελθόν, όταν γέμιζε η πλατεία Κλαυθμώνος από εργαζόμενους.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση, μέσω του νομοσχεδίου, προωθεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, αναφέρθηκε σε ένα τραγούδι που έχει ερμηνεύσει η Χαρούλα Αλεξίου, λέγοντας πως «αλλά να πεθαίνεις για την Ελλάδα και άλλο η Ελλάδα να σε πεθαίνει». Για να επισημάνει πως: “εμείς δεν έχουμε προνόμια” και να αναφερθεί στους νεκρούς που υπήρξαν στο παρελθόν για να ηλεκτροδοτηθεί η χώρα.

Παράλληλα άσκησε κριτική στη μείωση της έκπτωσης στα τιμολόγια που θα υποστούν οι εργαζόμενοι, αλλά και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ, ήτοι 30% έναντι 75% που ισχύει έως σήμερα, λέγοντας πως θα οδηγηθούν σε άλλες εταιρείες οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της.