Σε νέα ιστορικά υψηλά ανήλθε το χρηματιστήριο του Όσλο, χάρη στην έκδοση ενός κύματος "πράσινων" ομολόγων, τον Ιανουάριο που λήγει απόψε. Στους πίνακες του Oslo Bors καταγράφηκαν 68 νέα δάνεια, αυτό τον μήνα, με τη συνολική αξία τους να ανέρχεται στα 31.6 δισ. κορώνες Νορβηγίας, σε σύγκριση με το προηγούμενο ρεκόρ των 58 εκδόσεων που είχε καταγραφεί το 2017.

Το αυξημένο ενδιαφέρον για βιώσιμες επενδύσεις απογείωσε τα "πράσινα" ομόλογα τους τελευταίους μήνες. Τον Ιανουάριο καταγράφηκαν 7 νέα "πράσινα" ομόλογα, με τη συνολική αξία των εκκρεμών ομολόγων αυτού του τύπου να αυξάνεται  κατά 8,4 δισ. νορβηγικές κορώνες, ή ποσοστό 23,5% στα 44,4 δισεκατομμύρια. Ανάλογη ήταν και η εικόνα τον περασμένο Δεκέμβριο, όπου καταγράφηκαν 6 νέες εκδόσεις "πράσινων" ομολόγων.

Σημειωτέον ότι τον Ιανουάριο του 2015, το Oslo Bors υπήρξε το πρώτο χρηματιστήριο παγκοσμίως που είχε κταρτίσει ξεχωριστή λίστα για "πράσινα" ομόλογα. Τα κεφάλαια που αντλούνται από την έκδοση αυτών των ομολόγων κατευθύνονται υποχρεωτικά και αποκλειστικά στη χρηματοδότηση έργων που είναι φιλικά προς το περιβάλλον.