Ισχυρές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της Tesla, μετά την ανακοίνωση του Έλον Μασκ ότι σχεδιάζει να εκδόσει κοινές μετοχές αξίας 2 δισ. δολαρίων, ενώ όπως μεταδίδει το CNBC, ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Έλον Μασκ, προτίθεται να αγοράσει μετοχές αξίας 10 εκατ. δολαρίων.

 

Η εταιρεία θα προσφέρει 2,65 εκατ. μετοχές μέσω της Goldman Sachs και της Morgan Stanley. H Τesla ανέφερε ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα που θα αποκομίσει  «για να ενισχύσει περαιτέρω τον ισολογισμό της, καθώς και για γενικότερους εταιρικούς σκοπούς».

Η διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας έδωσε 30 μέρες προθεσμία στους αναδόχους της έκδοσης για να αποκτήσουν επιπλέον κοινές μετοχές της Tesla, αξίας τουλάχιστον 300 εκατ. δολαρίων.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση, η μετοχή της Tesla κατέγραψε βουτιά 5%. Θυμίζουμε ότι η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει ενισχυθεί κατά 109%, 219% και 135% στη διάρκεια των τελευταίων τριώνς, έξι και δώδεκα μημών, αντίστοιχα.

Το τελευταίο διάστημα, οι αναλυτές της αγοράς προέβλεπαν ότι η εταιρεία του Έλον Μασκ μπορεί να εκμεταλλευτεί το ράλι της μετοχής της, για να αντλήσει κεφάλαια μέσα από τη διαδικασία της έκδοσης νέων μετοχών.