Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Προστασία του Περιβάλλοντος, Ένας Δίκαιος Αγώνας

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Προστασία του Περιβάλλοντος, Ένας Δίκαιος Αγώνας
energia.gr
Δευ, 15 Ιουνίου 2020 - 11:23

Μετά τη ψήφιση του περιβαλλοντοκτόνου νόμου Χατζηδάκη, σειρά πήρε η βίαιη καταστολή κάθε μορφής αγώνα των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ. Η κυβέρνηση πιστή, από την πρώτη κιόλας στιγμή, στο δόγμα της βίαιης καταστολής σκληραίνει καθημερινά τη στάση της απέναντι σε ειρηνικούς και δημοκρατικούς αγώνες πολιτών.

Η αρχή έγινε στα βουνά της Τήνου και στη διαμαρτυρία των κατοίκων για εγκατάσταση ανεμογεννητριών, χωρίς κατάλληλο χωροταξικό και περιβαλλοντικό σχεδιασμό. Στη συνέχεια, οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν μέλη της κίνησης «Άγρυπνοι Πολίτες» τα οποία πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία, και θα οδηγηθούν σε δικάσιμο, ενώ προχώρησαν σε προσαγωγές μελών της οργάνωσης Greenpeace που ανάρτησαν πανό μπροστά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το Σάββατο (13-6-2020) χρησιμοποίησαν χημικά μέσα για να διαλύσουν ειρηνική διαμαρτυρία κατά της καύσης σκουπιδιών από την εταιρεία ΑΓΕΤ στο Βόλο προχωρώντας σε βίαιες προσαγωγές.

Η εναντίωση, μεγάλης μερίδας φορέων και πολιτών, στον αντιπεριβαλλοντικό νόμο Χατζηδάκη, δεν ήταν απλά ένας αγώνας πριν τη ψήφισή του. Οι διαμαρτυρίες και αγώνες, ώστε να αποτραπεί η εφαρμογή του συνεχίζονται με διάφορες μορφές και είμαστε σίγουροι ότι θα μαζικοποιηθούν.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ποινικοποιήσει το δικαίωμα της έκφρασης συλλογικής πολιτικής διαμαρτυρίας, με εκφοβισμούς και βίαιες πρακτικές των αστυνομικών δυνάμεων και κάτι τέτοιο δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ στηρίζουμε όλους αυτούς τους αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος και καταδικάζουμε την αυταρχική στάση της Κυβέρνησης.

Οι φορείς και οι πολίτες αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος, για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, για ένα δίκαιο μέλλον, για την προστασία της ίδιας της ζωής μας.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ στεκόμαστε δίπλα τους και τους στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας.