Αύξηση Σήμερα στις Τιμές του Αργού Καθώς οι Χώρες του ΟΠΕΚ + Διαβεβαιώνουν Ότι θα Τηρήσουν το Πρόγραμμα Περικοπών στην Παραγωγή

Αύξηση Σήμερα στις Τιμές του Αργού Καθώς οι Χώρες του ΟΠΕΚ + Διαβεβαιώνουν Ότι θα Τηρήσουν το Πρόγραμμα Περικοπών στην Παραγωγή
energia.gr
Τρι, 16 Ιουνίου 2020 - 15:22

Αύξηση σημείωσαν σήμερα οι τιμές του αργού, καθώς παρατηρείται ανανεωμένη εμπιστοσύνη στις περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ+, αν και η πιθανότητα ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας του COVID-19 συνεχίζει να διατηρεί τις προοπτικές για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου χαμηλές

Το αργό τύπου Brent διαπραγματευόταν σήμερα το πρωί στα 39,83 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας κέρδη της τάξης του 0,3% σε σχέση με τη Δευτέρα, οπότε το Brent έκλεισε στα 39,72 δολάρια το βαρέλι.

Το αμερικανικό αργό, τύπου WTI ήταν, την ίδια στιγμή, στα 37,26 $ το βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση 0,4%, καθώς στο τέλος της προηγούμενης ημέρας είχε κλείσει στα 37,12 $ ανά βαρέλι.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που είναι μέλος του ΟΠΕΚ, επεσήμανε τη Δευτέρα ότι ορισμένες χώρες του ΟΠΕΚ + που τον Μάιο παρήγαγαν περισσότερες από τις ποσοστώσεις τους, συμφώνησαν να τηρήσουν τα επίπεδα συμμόρφωσής τους, προσθέτοντας ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου έχει επίσης αρχίσει να ανακάμπτει.

Τα κράτη του ΟΠΕΚ και οι πετρελαιοπαραγωγοί χώρες εκτός ΟΠΕΚ συμφώνησαν στις 6 Ιουνίου ότι οι χώρες μέλη που παρήγαγαν περισσότερο αργό από τις επιτρεπόμενες ποσοστώσεις τους τον Μάιο και τον Ιούνιο θα μειώσουν την παραγωγή τους τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Τα μέλη του ΟΠΕΚ, Ιράκ και Νιγηρία, δήλωσαν ότι θα συμμορφωθούν με τη νέα συμφωνία.

Από την πλευρά της ζήτησης, η τιμή του αργού Brent υποχώρησε κάτω από το κρίσιμο επίπεδο των 40 δολαρίων ανά βαρέλι την περασμένη εβδομάδα, καθώς υπήρξε ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 στις ΗΠΑ και την Κίνα, προκαλώντας φόβους ότι ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας θα εξασθενήσει τη συνολική κατανάλωση πετρελα παγκοσμίως.