Η τράπεζα εκτιμά ότι η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου θα μπορούσε να αυξηθεί χάρη στην αύξηση των μεταφορών, τη μετατόπιση προς τις ιδιωτικές μεταφορές και την κρατική στήριξη σε αυξημένες δαπάνες για υποδομές.
Η ζήτηση πετρελαίου έχει ήδη αρχίσει να αυξάνεται με την ανάκαμψη να έχει ξεκινήσει σε μεγάλες ασιατικές οικονομίες, όπως η Κίνα και η Ινδία, ανέφερε η έκθεση της Goldman Sachs.
Ωστόσο, η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου παραμένει σημαντικά χαμηλή, σημειώνοντας πτώση 12% τον Ιούνιο του 2020, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, πρόσθεσε.
Η τράπεζα αναμένει ότι, όσον αφορά τη βενζίνη, θα παρατηρηθεί η υψηλότερη ανάκαμψη στη ζήτηση μεταξύ όλων των προϊόντων πετρελαίου, ενώ επισήμανε ότι η κατανάλωση αεροπορικών καυσίμων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.
Προειδοποίησε, εξάλλου, ότι τα αεροπορικά ταξίδια θα παραμείνουν αραιά αν δεν βρεθεί εμβόλιο ενάντια στο νέο κορωνοϊό, ενώ προειδοποίησε περαιτέρω ότι αν και η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου ανακάμπτει αργά, ένα δεύτερο κύμα COVID-19 θα μπορούσε εύκολα να αποδυναμώσει τη συνολική παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου.
Η Goldman Sachs, τέλος, δήλωσε ότι εκτιμά ότι το αργό πετρέλαιο θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα 35 $ ανά βαρέλι βραχυπρόθεσμα και θα αυξηθεί κατά μέσο όρο στα 55 $ το βαρέλι το 2022.