Σχεδόν $100 εκατ. Κόστισε στην Tesla το Οικόπεδο Όπου Κατασκευάζει το Terafactory στο Ώστιν του Texas (Video)

Σχεδόν $100 εκατ. Κόστισε στην Tesla το Οικόπεδο Όπου Κατασκευάζει το Terafactory στο Ώστιν του Texas (Video)
energia.gr
Τετ, 12 Αυγούστου 2020 - 15:22

Μετά από μήνες που πέρασαν από τη διαδικασία για να λάβουν έγκριση από την τοπική αυτοδιοίκηση, η Tesla ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι επέλεξε μια τοποθεσία εκτός του Ώστιν για να κατασκευάσει το επόμενο Gigafactory στις ΗΠΑ. Η έκταση 2.000 στρεμμάτων είναι η μεγαλύτερη ιδιοκτησία της Tesla μέχρι σήμερα και προσφέρει μεγάλες δυνατότητες επέκτασης.

Τώρα, οι αρχικοί ιδιοκτήτες αποκάλυψαν πόσο πλήρωσε η Tesla για τη γη.

Η TXI Operations LP, θυγατρική της Martin Marietta Inc., στην οποία ανήκε στο οικόπεδο, κατά την κυκλοφορία των τελευταίων οικονομικών αποτελεσμάτων τους, αποκάλυψαν ότι πούλησαν τη γη για 97 εκατομμύρια δολάρια (μέσω Austin Business Journal):

«Στην πρόσκληση για κέρδη δεύτερου τριμήνου του Martin Marietta (NYSE: MLM) στις 28 Ιουλίου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Howard Nye είπε ότι η εταιρεία πούλησε ένα πλεονάζον ακίνητο στο Ώστιν που ήταν μια« εξαντλημένη τοποθεσία χαλίκι »για σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια. Ο Martin Marietta αποκάλυψε την πραγματική τιμή πώλησης σε τίτλους που κατατέθηκαν την ίδια ημέρα. "

Ο Διευθύνων Σύμβουλος δεν ονόμασε τον Tesla, αλλά δεν ήταν δύσκολο να καταλάβει κανείς για ποιά εταιρεία μιλούσε.

Η αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να προχωρήσει γρήγορα σε αυτό το έργο και οι εργασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στον χώρο των 2.000 στρεμμάτων.

Η Tesla δεν έχει προσφέρει επίσημα χρονοδιαγράμματα για την παραγωγή πολλών προγραμμάτων οχημάτων που πρόκειται να κατασκευαστούν στο νέο εργοστάσιο, αλλά έχουμε ακούσει μερικά εξαιρετικά επιθετικά χρονοδιαγράμματα.

Ηδη βαριά μηχανήματα έφτασαν στην περιοχή από τον περασμένο μήνα, προετοιμάζοντας ένα μεγάλο μέρος του χώρου για κατασκευή.